A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a napokban rangos kitüntetéssel ismerte el a keszthelyi egyetem nyugalmazott tanszékvezetőjét, a hazai és külföldi szenior teniszversenyek állandó, és sikeres szereplőjét, Mészáros Lászlót.

 

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) augusztus 12-i tisztújító közgyűlésén az elkövetkezendő négy évre Mocsai Lajost elnöknek, Bács Zoltánt, Gál András Leventét és Merkely Bélát a MEFS alelnökeinek, elnökségi tagoknak pedig Ács Pongrácot, Freyer Tamást, Rakaczki Zoltánt, Vladár Csabát, a HÖOK jelöltekként Kiss Viktort és Molnár Dánielt választották meg.

A közgyűlésen hagyományosan a MEFS által alapított díjakat is kiosztották, az egyetemi sportért megvalósított kiemelkedő munka elismeréseként. Díjat adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Murai László a HÖOK elnöke és Kiss Ádám, a MEFS leköszönő elnöke.

A legmagasabb kitüntetést Mészáros László (73), a keszthelyi Pannon Egyetem teniszhez ezer szállal kötődő nyugalmazatott tanszékvezetője kapta.

A magyar sportért és az egyetemi sportért végzett kiemelkedő tevékenységéért a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Életmű Díj kitüntetésben részesítette.

Mészáros László egyetemi oktatóként a szakosított testnevelés keretében tanszékén a sportágak széles skáláját kínálta a hallgatóknak, s önmaga is példát mutat a sportos életmódról.

Amint elérte a szenior korosztály alsó határát (idestova négy évtizede...), azóta indul a keszthelyi nemzetközi teniszversenyen. Korosztályában a legjobbak közé tartozik, adódott olyan év, amikor a 4. helyen jegyezték a világranglistán. Volt Európa-bajnoki helyezett, ITF-tornán, számos nemzetközi versenyen dobogós, a magyar bajnokságban egyéniben és párosban is aranyérmes. A 2019-es évben a 70+ korcsoportban (legjobb magyarként) a világrangsor 80. helyén zárta az évet. Az ausztriai Pörtschachban a veterán korosztályok 39. nyílt Európa-bajnokságán vegyes párosban finalista, párosban elődöntős volt, s a keszthelyi nagyszabású nemzetközi versenyen megszokott partnere, Román Ferenc oldalán aranyérmes lett. Keszthely városa 2019 legjobb szenior sportolójának választotta. Jekenleg a korosztályos világranglistán egyesben a 71., párosban a 17., vegyes párosban a 12. helyen áll.

 

117875966 3670054139689887 1777960231873447314 n

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső