A szenior magyar bajnokságot szeptember 24-27. között a budai Park Tenisz Klub pályáin rendezik, a közgyűlés 25-én este a szomszédos Hotel Flamenco tárgyalótermében lesz.

A járvány miatt módosul a ranglista: 2021. januárban a ranglistán lévő pontok kibővülnek az egy évvel azelőttivel, így gyakorlatilag két évet fognak tartalmazni.

Müller András és Baráth István az STS-tábla előtt a Mini Garros Kupán

 

Az elnökségi ülésen szó esett arról is, hogy a „Szenior Teniszmozgalom Támogatása” című pályázat 1.334.000,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült 100 %-os támogatási előleg formájában.

Erdei Csaba elnök beszámolt arról, hogy eredményjelző és szervasebesség-mérő STS rendszer fejlesztése jó irányban és jó ütemben halad. A gyártóval az együttműködés kifogástalan, javaslatokat folyamatosan beépítik a rendszerbe, amely jelenleg már Livestream üzemmódban üzemel, a világ bármely részéről követhető. "Folyamatosan kapunk megkereséseket egyes eseményeken való felhasználásra, minden esetben
térítésmentesen biztosítjuk a hozzáférést. A 2020-as MTSz támogatásból elsődlegesen a rendszer 15 pályára történő megvásárlását és a rendszer szállításához szükséges gépjármű beszerzését tervezi a szövetség".

Szó esett arról is, hogy a Tennis Europe szenior bizottságába Bíbok Tamást javasolja a testület az MTSZ által visszahívott Richter Attila helyére.

A szenior szövetség vezetője hozzátette: "köszönettel tartozunk Markovits Lászlónak, hogy a pénteki ülés helyszínéül rendelkezésünkre bocsátotta a Vasas Folyondár utcai sporttelepének tárgyalóját."

SZÖVETSÉG A MAGYAR VETERÁN TENISZEZŐKÉRT ELNÖKSÉGI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYV

Helyszín: Vasas Folyondár utcai sporttelep
Időpont: 2020. 08. 15. (péntek) 10:00 – 12:00.

Jelen vannak: Almai János dr., Baranyay Szilvia, Bíbok Tamás, Erdei Csaba, Kósa Péter László,Márton Kálmán, Molnár Antal, Pohly Ferenc és Zoltán György
Napirendi pontok:

1. Beszámoló a 2020. február 5-i ülésen meghatározott feladatok elvégzéséről

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:

- A meghatározott feladatok időarányosan elvégzésre kerültek, a vírushelyzet miatt  a versenynaptár átalakításra került, a jelentősebb versenyek más időpontokban, de megrendezésre kerültek, illetve megrendezésre fognak kerülni a jövőben.
- Az alapszabály felülvizsgálata megtörtént, a közgyűlés időpontjáig a honlapon tervezetként elérhetővé teszi a szövetség.
- Jusits Ilona többszörös magyar bajnok hagyatékával (serlegek, kupák) kapcsolatban megkerestük az MTSz-t, a hagyaték be van dobozolva és elraktározva. Ha megfelelő helyszínt találunk a kiállításra, a hagyaték elszállítható.

2. 2020-as költségvetés elfogadása

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:

- Mivel az MTSz a 2020. 08. 11-i ülésén nem döntött e témakörben, a költségvetés elfogadását az elnökség elhalasztja.
- Az MTSz éves rendes Közgyűlése 2020. szeptember 15-én lesz, amin szerepel a 2020-as MTSz költségvetés elfogadása. Ebben a költségvetésben szerepelnie kell a szeniorok támogatásának, így legkésőbb eddig az időpontig tisztázódnia kell a 2020-as támogatás mértékének. Ezt követően kerülhet csak sor a költségvetés elfogadására.

3. 2020-as éves rendes közgyűlés időpontjának kiválasztása

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:
- A Közgyűlés időpontja 2020. szeptember 25. 19.00 óra.
- Helyszíne: Hotel Flamenco.

4. Közgyűléssel kapcsolatos feladatok meghatározása

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:

- A szövetség a részvételre való ösztönzés miatt a Közgyűlést az OB időpontjára teszi és az OB helyszínéhez legközelebbi alkalmas helyszínen fogja megrendezni, összehangolva az aznapi játékrenddel.

5. Tájékoztatás a függőben lévő pályázatok állásáról

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:

- NEA-MA-20-O-V pályázat: A „Szenior Teniszmozgalom Támogatása” című pályázatunk 1.334.000,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült 100 %-os támogatási előleg formájában. A támogatást már át is utalták a szövetség számára, a támogatással való elszámolás folyamatban van.

6. Tájékoztatás a 2020-as versenyévad állásáról

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:

- Ranglista
Mivel a koronavírus járvány miatt az eredeti versenynaptár átrendeződött, a korábbi ranglista pontozási rendszer nem lenne eléggé objektív, ezért a 2021. január 1-i ranglista nem csak a 2020-as évben megszerzett pontok alapján fog elkészülni, hanem ezekhez hozzáadódnak a 2020. január 1-i ranglistán lévő pontok, gy gyakorlatilag 2 évet fog tartalmazni.

- Pontozás
Félbeszakadt és később le nem játszott döntők esetében az 1. és 2. helyekért járó pontok összeadódnak és mindkét játékos az összeadott pontok 50-50 %-át kapja meg.

El nem kezdett mérkőzések esetében az addig a körig járó pontot kapja meg mindkét játékos.

- Verseny besorolás
Az ITF 1. kategóriájú Római Kupa átminősítését kezdeményezzük ITF 2.
kategóriájúvá –kizárólag azért-, hogy meg lehessen rendezni

- A 2021-es versenyévadban a Vidék Bajnokság és Budapest Bajnokság neveket átnevezi Nyílt Vidék Bajnokság és Nyílt Budapest Bajnokság nevekre, hogy jobban tükrözze az indulói jogosultságot.

7. Tájékoztatás az STS rendszer fejlesztéséről és az eddigi tapasztalatokról

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:
- Az STS rendszer fejlesztése jó irányban és jó ütemben halad. A gyártóval az együttműködés kifogástalan, javaslatainkat folyamatosan beépítik a rendszerbe. A rendszer jelenleg már Livestream üzemmódban üzemel, bevezetése gyakorlatilag minden érintett részéről abszolút pozitív.

- Folyamatosan kapunk megkereséseket egyes eseményeken való felhasználásra, melyeknek minden esetben eleget szoktunk tenni, és minden esetben térítésmentesen biztosítjuk a hozzáférést.
- Az utóbbi hetek nem szenior eseményei, ahol a mi támogatásunk révén üzemelt a rendszer: Hajdúszoboszló - női bemutató verseny, Nyíregyháza – F1, N1 és korosztályos verseny, Gödöllő – férfi bemutató torna.
- Ezen a hétvégén az MTSZ amatőr OB-n (Balatonboglár) fog üzemelni, valamint egy dorogi rendezvényre biztosítjuk.
- Az MTSz OB-n a rendszer üzemeltetését Márton Kálmán fogja ellátni, részére szövetségünk a korábban elfogadott, és a szenior versenyeken alkalmazott sétálóbírói díjazást biztosítja.
- A 2020-as MTSz támogatásból elsődlegesen a rendszer 15 pályára történő megvásárlását és a rendszer szállításához szükséges gépjármű beszerzését tervezi a szövetség.

8. Magyar Bajnokság időpontjának kiválasztása

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:

- A Magyar Bajnokság időpontja: 2020. szeptember 24-27.
- Helyszíne: Park Teniszklub (1114 Budapest, Bartók Béla út 63-65.)

9. Egyebek

A napirendi ponthoz kapcsolódóan a következő döntések születtek:

- Az MTSz 62/2020(08.11) számú határozata alapján Richter Attila korábbi főtitkárt visszahívja az ITF és Tennis Europe tisztségviselői és bizottsági posztjairól.Mivel Richter Attila töltötte be a Tennis Europe Senior Committee elnöki posztját, a Tennis Europe szenior bBizottságába Bíbok Tamást javasoljuk az MTSz elnöksége részére.

- Az STS rendszer fejlesztése során a pályán lévő távkapcsolóra kérésünkre a „referee call” gomb mellé az „emergency call” gomb is felkerül. Az új funkció élesítésével párhuzamosan a szövetség gondoskodik egy komplett orvosi sürgősségi táska és egy mobil defibrillátor beszerzéséről. Ezeket az eszközöket a szövetség az STS rendszerrel együtt szállítja a versenyek helyszínére, és biztosítja a rendezők számára a hozzáférést. A nemzetközi versenyeken a szövetség gondoskodik ügyeletes orvos jelenlétéről. Az ügyeletes orvos díjazása megegyezik a szenior versenyeken alkalmazott sétáló bírói díjazással.
- Az MTSz elnökét, Lázár János Urat meghívjuk az augusztus 28-30. között megrendezendő és idén kizárólag a magyar játékosok számára elérhető Keszthely Város Szenior Bajnokságára, hogy személyesen is meggyőződhessen mozgalmunk eredményességéről és társadalmi szükségességéről.

A jegyzőkönyvet készítette: Erdei Csaba

Budapest, 2020. 08. 14.

 

keszthely

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső