Fucsovics Marci is bekukkantott a szabolcsi megyeszékhely szeniorversenyére.

A remek hangulatot nem befolyásolta a rossz időjárás, de több döntőt elmosott a visszatérő zuhé.

 

Habár az időjárás közbeszólt, és nem sikerült befejezni Nyíregyházán a Marso Tenisz Centrum szervezésében lebonyolított Sóstói Erdő Bajnoksága elnevezésű országos szenior ranglista-versenyt, a résztvevő teniszezők és a kilátogató nézők is elégedettségüknek adtak hangot a rendezés színvonaláért és a szívélyes vendéglátásért.

A versenyre 53-an neveztek egyéniben és 60-an a páros versenyszámokban.

A pénteken elkezdődött viadalon az első nap az eső még nem akadályozta a mérkőzések lejátszását, de szombaton délben egy hatalmas vihar csapott le a sporttelepre. Délután 5-re sikerült négy pályát játékra alkalmassá tenni és aznap este 11-ig villanyfény mellett folytatódhatott a küzdelem.

 

nyh eso

 

Este 7-kor a versenyzők meleg vacsorát kaptak a pályák mellett, majd éjfélig élő zene szórakoztatta a győztes és vesztes játékosokat is.

Sajnos vasárnap reggel is jött az eső, de hamarosan elállt. Ekkor úgy tűnt, 11 órától ismét alkalmas állapotba kerülnek a pályák. De az égiek újra közbeszóltak és egy újabb kiadós eső már lehetetlenné tette a verseny befejezését.

Az egyéni versenyszámok közül hat döntő és egy elődöntő maradt el, míg a páros számokban 12 mérkőzést nem sikerült befejezni.

 

nyh 2Fucsovics Márton, Pázmándi József és Joó György

 

Emlékezetes fénypontja volt a versenynek szombaton este, amikor világklasszis nyíregyházi jáékosunk, Fucsovics Márton megjelent a tenisztelepen, több mérkőzést is végignézett, és nagyon szimpatikusan mindenkivel fotózkodott, aki csak megkérte őt. Marci személyesen gratulált a Marso Tenisz Centrum vezetőjének, Poroszka Norbertnek a sikeres rendezéshez és az országos szenior szövetség elnökével, Erdei Csabával is váltott néhány szót, aki amellett hogy játékosként is részt vett a versenyen, egy korszerű és látványos eredményjelző rendszert is magával hozott Budapestről, ami nemcsak a pályák mellett, de a várakozó játékosok és nézők teraszán is hatalmas kivetítőn jelezte az összes pályán folyó mérkőzés pillanatnyi állását. Óriási sikert aratott a rendszer - számolt be a nyíregyházi viadalról honlapunknak Pázmándi József, az esemény fő szervezője.

 

nyh 4

Az eredmények.
F35+: 1. Szabó Zoltán (Nyíregyháza), 2. Kiss Lóránt (Debrecen) (döntő: 6:1 6:0), 3. Poroszka Norbert (Nyíregyháza) és Helmeczi István (Nyíregyháza)
F45+: Csontos Mihály (Berettyóújfalu) és Rebák Attila (Nyíregyháza) került a döntőbe, 3. Gulácsi Róbert (Debrecen) és Hliva Sándor (Nyíregyháza)
F50+: Erdei Csaba (Budapest) és Hunkó József (Nyíregyháza) került a döntőbe, 3. Páll Tibor (Nyíregyháza) és Balogh János (Nyíregyháza)
F55+ Cseke Csaba (Hajdúszoboszló) és Vladár Zsolt (Nyíregyháza) került a döntőbe, 3. Suták Mihály (Nyíregyháza) és Támba Attila (Nyíregyháza)
F65+: Pázmándi József (Nyíregyháza) vagy Antal Péter (Budapest) került a döntőbe, 3. Juhász József (Nyíregyháza)
F70+: 1. Fülöp Sándor (Debrecen), 2. Szabó József (Debrecen), 3. Cseke Sándor (Debrecen)
F75+: Lelkesi József (Tiszaújváros), Varannai Csaba (Budapest) és Szalai Miklós (Miskolc) csatájában egy elődöntő és a döntő elmaradt

Férfi páros 100-: (a két versenyző életkora összege 100 alatti): Káplán Krisztián (Budapest) és Pázmándi Viktor (Nyíregyháza) már finalista, 2 bejátszó meccs és a döntő is elmaradt
Férfi páros 100+: (életkor összeg 100 év felett): Erdei Csaba (Budapest) és Páll Tibor (Nyíregyháza) már finalista, 3 bejátszó meccs és a döntő is elmaradt
Férfi páros 120+: 1. Lippay István (Nyíregyháza) és Tölgyes István (Nyírbátor), 2. Káplán István és Pázmándi József (Nyíregyháza) 3. Hajdú Tibor (Nyíregyháza) és Szabó Gellért (Nyíregyháza)
Férfi páros 140+: Nincs végeredmény, csak egy mérkőzés fejeződött be: Juhász József és Untener István (Nyíregyháza)-Antal Péter és Varannai Csaba (Budapest) 8-4

Női egyes összevont: Péterffy Erzsébet (Debrecen) és Póka Ágnes (Budapest) került a döntőbe, 3. Lőrincz Zsóka (Budapest)

Vegyes páros 100-: Nincs végeredmény, a két lejátszott mérkőzés eredménye: Tamás Gabriella és Hliva Sándor-Pethőné Cs. Beatrix és Tölgyes István 8-6, Mirgainé Tamás Mariann és Poroszka Norbert - Baloghné Andi és Balogh János 8-4 (mindannyian nyíregyháziak)

 

nyh 3

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső