Nem először fogalmazza meg véleményét Pintér András, a hazai teniszsport doyenjének számító egykori versenyigazgató, MTSZ-alelnök, Davis Kupa-kapitány, szenior-szövetségi elnök.Tapasztalt cégvezetőként is pontos ismerete van az ellenőrző testületek munkájáról, felelősségéről, ráadásul 2008-ig a Magyar Tenisz Szövetség ET-vezetőjeként is dolgozott.

 

 

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében azt írja: „Nem bírtam megállni, hogy ne válaszoljak az ET május 30-án közölt nyílt levelére, ami csak arra mutat rá, az Ellenőrző Testület nem végezte a munkáját és folyamatosan félrevezette a tenisztársadalmat. Nagyon remélem, hogy az új elnökség valóban megújulást hoz.”

 

Íme Pintér András nyílt levele:

MTSZ Ellenőrző Testülete
Stumpf Zoltán elnök úr

Tisztelt Elnök Úr,
Amikor a tudomásomra jutott, hogy az Ellenőrző Testület nyílt levelet intéz a magyar tenisz társadalomhoz, azt gondoltam, hogy módosítani fogja a 2018. évi Ellenőrző Testületi jelentést, és elnézést kér mindenkitől az ellenőrzés hiányosságaiért és a tenisz társadalom tudatos félrevezetéséért.

Az Ellenőrző Testület hat alkalommal végzett ellenőrzést 2018 folyamán és mindent rendben talált az MTSZ gazdálkodásában. Az MTSZ 2018. évi beszámolójával kapcsolatosan 2019. április 14-én megállapította, hogy a vállalkozás eredménye 6 016 eFt volt, és nem tapasztaltak hűtlen kezelést, szándékos károkozást az MTSZ 2018. évi gazdálkodása során. (Idézet az ET jelentéséből.)

Ez a jelentés nagyon messze van igazságtól, hiszen EMMI 2016-2018 évekre szúrópróba szerű vizsgálata 500 millió forint értékű, az MTSZ által benyújtott számlát nem fogadott el és határozatot hozott 510 millió forint állami támogatás visszafizetéséről. Ez azt jelenti, hogy már 2018. évben is 504 millió forint hiánnyal zárt az MTSZ, és az ET a mai napig sem korrigálta a 2018. év gazdálkodásával kapcsolatos jelentését.

Az már csak hab a tortán, hogy az EMMI az MTSZ 2019. évi gazdálkodása során további 610 millió forint visszafizetését követeli az állami támogatás jogtalan felhasználása miatt.

Végzett-e részletes vizsgálatot az ET a jogtalan felhasználásban érintett számlák területén, amelyek feltehetőleg túlszámlázásokból és indokolatlan felhasználásokból adódnak?

Tett-e lépéseket az ET a hivatalos szervek felé az 1 milliárd forintnyi állami támogatással kapcsolatos hűtlen kezelés vagy szándékos károkozás miatt?

Úgy gondolom, hogy eljött az idő végre az MTSZ gazdálkodásával kapcsolatos visszaélések teljes feltárására és az érintett személyek felelősségre vonására.

Önöknek nem magyarázkodni kell, hanem feladatuknak megfelelően feltárni az igazságot.

Budapest, 2020. június 4.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső