A „sunshine” ugyan ritka vendég volt a keszthelyi Sun Teniszklub pünkösdszombati évadnyitó háziversenyén, de ha nem is sütött hét ágra a nap, az eső szerencsére elkerülte a pályákat. Így a versengő klubtagoknak és a társklubokból is szép számmal érkezett vendégeknek csupán a fel-feltámadó széllel kellett megküzdeniük – ami viszont egy pillanatra sem befolyásolta a sportszerű játékot és a kellemes, baráti hangulatot.

Délelőtt kilenckor az egyéni versenybe nevezők vették birtokba a nyolc salakos pályát – négy csoportban összesen 14 játékos indult a bajnoki címért. A csoportgyőztesek vívták a két elődöntőt, ahol Pécsi Attila Kajzer Benedeket, Tar Dávid pedig Máté Ádám legyőzésével jutott a döntőbe. Az egyéni verseny győztese –a döntő játszma rövidítésének 13-11-es megnyerésével – végül Pécsi Attila lett.

web dontosokA döntősök: balra Pécsi Attila, a győztes, mellette Tar Dávid, akit csak egy hajszál (pontosabban a rövidítés elvesztése) választott el a végső sikertől

Ezután a párosok következtek: A C csoportban léptek pályára a legjobbak, a B-ben a még náluk is jobbak, az A-ban pedig a legeslegjobbak… A legjobbak (tehát a C csoport) körbeverésekkel tarkított küzdelmeiből végül az 5 meccsből csupán egyet elvesztő Bruncsics Andrea – Pátkai Sándor pár került ki győztesen, míg a bajnoki címért az A és B csoport győztesei szálltak harcba. A döntő itt is döntő szett tie-breakben dőlt el: a Holló János – Kocsis László kettős diadalmaskodott a Huppán András – Joó László kettős fölött.

web kocsis hollo paros gyoztesA párosverseny bajnok kettőse: Kocsis László és Holló János

Nem hagyhatjuk említés nélkül, hogy bár a május 30-ai eseményen kétségtelenül a teniszlabda játszotta a főszerepet, a versenyszervező és a házigazda szerepét egyaránt kiválóan betöltő Varga Balázs klubelnöknek köszönhetően nem hiányoztak a vendéglátás kellékei sem a pogácsától a különféle alkoholos és alkoholmentes üdítőitalokon át a grillezett csirkecombig és sertéstarjáig. Így aztán nem meglepő, hogy nyertesek és vesztesek egyaránt jól érezték magukat – többségük alighanem ott lesz az ősz eleji szezonzáró háziversenyen is.

web balazsMunkában a versenyszervező-vendéglátó házigazda, Varga Balázs klubelnök

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső