Az egykori MTSZ-alelnök, Davis Kupa-kapitány nyílt levélben fogalmazta meg a hazai teniszsport helyzetével kapcsolatos aggodalmait.

Véleménye azért is megszívlelendő, mert vállalatvezetőként pontosan ismeri a pénzzel gazdálkodók felelősségét. Pintér András 2008-ig a Magyar Tenisz Szövetség Ellenőrző Testületének vezetője is volt.  

 

Kedves Főtitkár úr, Kedves Csobi!

Megdöbbenve látom, hogy semmi sem változott a magyar tenisz korrupcióval terhelt életében. Személyedben ugyan van egy új főtitkár, de a Magyar Tenisz Szövetség nem lett jobb. A mai napig nem olvastam az elnök úr részletes magyarázatát, hogy hová tűnt el a 3,6 milliárd forint. A mai napig nem olvastam a hírekben, hogy bűnvádi eljárás folyik a volt főtitkár és a felügyelőbizottság tagjai ellen.

Azt hallottam a szeniorok új elnökétől, hogy az MTSZ nem lát lehetőséget a szenior tenisz további pénzügyi támogatására.

Nem szégyellik ezt kimondani azok, akik 3,6 milliárd forintot herdáltak el a közelmúltban. Nem tudják azokat támogatni, akik igen sokat tettek és tesznek a magyar teniszért. A mi fiaink és unokáink jelentik a mai tenisz utánpótlását, mi költöttünk milliókat az ő teniszükre, mi mutatunk minden nap követendő példát sportszeretetből és sportszerűségből a számukra.

Akik hallják azt a rettenetes összeget, hogy 3,6 milliárd forint, azt gondolhatják, hogy a szeniorok is részesei voltak a nagy lenyúlásnak. Csak hogy mindenki számára tiszta legyen a dolog: az MTSZ szenior tenisz támogatása évente nem haladta meg az 5,5 millió forintot. Több száz szenior teniszezőt támogatott ez az összeg versenyeinken.

Talán azt gondolja a Magyar Tenisz Szövetség, hogy a koronavírus úgyis elviszi az öregeket, így nincs szükség további támogatásra.

Milyen világban élünk? Ránk már nincs szükség?

Volt megszámlálhatatlan pénz évekig mindenre, jó páran meggazdagodtak a tenisz rovására büntetlenül és most, amikor összedőlt a kártyavár, már nincs pénz a szeniorok támogatására?

Én szégyellem magamat helyettetek, sohasem gondoltam, hogy az általam úgy szeretett tenisszel ez lesz.

Nagyon remélem, hogy a tenisz szövetség tagszervezetei ennyi idő után végre felébrednek, és olyan vezetőséget választanak meg, amely felszámolja a korrupciót, az esztelen pénzherdálást és talán a szeniorok is megkapják azt a tiszteletet és támogatást, ami megérdemelnek.

Budapest, 2020. május 

Sporttársi üdvözlettel:

Pintér András

tiszteletbeli Szenior Elnök

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső