A veterán teniszezők számára is újraindul lassan a versenyszezon.

Több torna ügyében még zajlik az egyeztetés a rendezőkkel.

Május 20-ig, még három napig rendelkezhetünk az SZJA egy százalékáról, mely az idén a szokottnál is nagyobb támogatás lehet a veterán teniszsport számára.

 

Erdei Csaba, a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért elnöke elmondta, hogy a versenyekkel kapcsolatban jelenleg is folyik az egyeztetés a rendezőkkel, amint lezárult a folyamat, közzéteszik a koronavírusos kényszerszünet miatt módosított versenynaptárat.

– Úgy tűnik, hogy az MTSz költségvetése idén szűkebb lesz a tavalyinál, ezért nem számolhatunk az előző évekhez hasonló támogatással – mondta Erdei Csaba. – Ahhoz, hogy a megkezdett munkát a megszokott színvonalon tudjuk folytatni, a korábbi éveknél is nagyobb szükségünk van a tagság támogatására,  a személyi adók 1%-os felajánlásaira.

Most is többféle módon lehet határozni az egy százalékok kedvezményezettjeiről, hiszen a nyilatkozatot nemcsak az interneten, hanem hagyományos módon, papír alapon is el lehet juttatni az adóhivatalhoz.

Az sem feltétel, hogy a bevallással egyszerre adja le az adófizető a nyomtatványt, hiszen az egy százalékos iratot külön is be lehet küldeni. A lényeg, hogy május 20-ig elindítsák a nyilatkozatot az érintettek, mert különben érvénytelen lesz a felajánlás.

A törvény szerint május 20-ig rendelkezhetünk az SZJA egy százalékáról, ha támogatni kívánunk ezzel valamilyen szervezetet.  

Az szja 1+1%-os felajánlásáról - függetlenül attól, hogy a 2019-es személyijövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be valaki - a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel (ügyfélkapu), nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületenaz online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 19EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2020. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Fontos, hogy a 2020. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik valaki a befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső