A karibi térségben levő Dominikai Köztársaság adott otthont az ITF és Special Olympics International által szervezett Speciális Olimpia Tenisz Világbajnokság küzdelmeinek.

Hazánkat Begovics Éva és Böcz Gabriella képviselte, a csapatvezető Sebestyén Kata volt.

A magyar sportolók két ezüstérmet nyertek a szombaton zárult vébén.

Sebestyén Kata és az ezüstös lányok, Begovics Éva és Böcz Gabriella

Az egyesített sport és inklúzió (befogadás, elfogadás) jegyében meghirdetett sporttalálkozón 30 ország 290 fogyatékossággal élő teniszezője vett részt – Európát Svájc, Németország, Spanyolország, Ausztria, Monaco és Magyarország képviselte.

Sebestyén Kata csapatvezetőnek a helyszínről küldött napi Facebook-leveleiből megtudhattuk, hogy igen sikeresen voltak sportolóink, hiszen két ezüstéremmel térhetnek haza Santo Domingóból, az egyhetes küzdelmekről.

A Begovics Éva, Böcz Gabriella alkotta magyar duó párosban a második helyen végzett.

Az egyéni viadalon a korábban már az SO nyári világjátékain győztes Begovics Éva ezúttal a dobogó második helyére állhatott fel.

„A döntőben egy nagyon pontosan teniszező Puerto Rico-i lánnyal játszott. Éva fantasztikus küzdő és csodásan tud versenyezni, mindamellett hogy nehezen jut rendszeres edzéslehetőséghez, így fantasztikus eredmény az, amit itt elért” – olvasható a csapatvezető villám-értékelésében.

Az eseményt egy csodálatos gálával zárták, ahol Candida Montilla de Medina asszony, a Dominikai Köztársaság elnökének felesége, a világbajnokság fővédnöke köszönte meg a részvételt, s búcsúztatta a sportolókat.

A hazatérés után nem sok idő lesz az ünneplésre és pihenésre, hiszen megkezdődik a felkészülés a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok március elején Abu Dhabiban és Dubajban rendezendő küzdelmeire. A 62 sportolót számláló magyar küldöttségben ott lesznek teniszezőink is, akik a mostani világbajnoksághoz hasonló jó szereplésben bíznak.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső