Egyesben a világranglista első húsz helyezettje közé szeretne kerülni a párosban kétszeres világbajnok Babos Tímea.

A soproniak büszkesége a WTA páros rangsorában jelenleg a 3., egyesben a 61. helyen áll.

November 19-én kezdi felkészülését a 2019-es idényre.

Nikola Horvat és Babos Timi - Fotó: Szalmás Péter/babostimea.hu

Babos Tímea október közepén megvédte világbajnoki címét, immár barátnője, a francia Kristina Mladenovic oldalán. A 25 éves magyar klasszis számára büszkeség a duplázás.

„Azt mondanám, hogy én talán tapasztaltabb voltam, mint tavaly, Kristina pedig sok tekintetben élete legjobbját nyújtotta, a sikerhez pedig az is hozzájárult, hogy ezúttal mindkettőnk családja végig ott lehetett velünk Szingapúrban” – tette hozzá a teniszező, aki egyike annak a több mint kétezer sportolónak, akinek a felkészülését a 2006-ban indított Mol Alapítvány összesen 400 millió forint értékben támogatta.

A diadal után még egy kis nyaralás is belefért Timi programjába, de november 19-én már elkezdi a felkészülést a következő idényre nemrégiben szerződtetett edzőjével, Nikola Horvattal. 

A horvát szakember Babos csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: nincs kétsége afelől, hogy Babos képes elérni a kitűzött célt.

„Természetesen a párost semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagynunk, de tudjuk, hogy egyesben van lehetőség a javulásra, a legfontosabb feladatunk pedig az, hogy közösen megtaláljuk azt az utat, amelynek mentén Timi konzisztens teljesítményt tud nyújtani”.

Nemrég  az egykoron WTA 7.. helyezett TemesváriAndrea egy interjúban arról beszélt, hogy Babos Tímeában benne van, hogy egyéniben is top 20-as versenyző legyen, csak olyan lazán kell játszania, mint teszi azt a párosban. Edzője a következő évre határozottan azt tűzte ki célul, hogy ezt a ranglistahelyezést elérjék.

„Voltam már közel a top húszhoz, és bízom benne, hogy leszek is, sőt, leszek annál is jobb. Abszolút egyetértek Temesvári Andreával, nap mint nap azon dolgozunk, hogy ez megvalósuljon, a stábom azért van mellettem, hogy ebben segítsen” – mondta Babos.  


„Nagyon élvezem a közös munkát Nikola Horvattal, alapból szeretem a személyiségét, hihetetlenül pozitív – szólt edzőjéről, akivel szeptember óta dolgozik együtt. – Nagyon fontos, hogy remek a kapcsolatunk, hiszen nemcsak edzésekből áll egy-egy nap, hanem az időt is el kell tölteni a stábbal, ezért választottam olyan edzőt, illetve csapatot, akik együtt dolgoznak a sikerért.”

 A felkészülésről annyit mondott Timi, hogy ezúttal a korábbi évektől eltérően többet fog itthon edzeni, és csak néhány napra utazik el külföldre. A januári ausztráliai Grand Slam tornán párosban címvédőként lép pályára, de egyesben is szeretne bravúrosan szerepelni.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső