A dél-karolinai Hilton Head Island legendás teniszcentrumában tartják februárban a PTR nemzetközi konferenciáját.

A sztáredzők szakmai összejövetelén részt venni is örök élmény, előadóként szerepelni pedig hatalmas rang és megtiszteltetés. Bogyó Tamás, a Dunakeszi Tenisz Klub vezetőedzője is előadást tart.

"A mai napra már biztossá vált, hogy a 2019-es PTR International Tennis Symposium-on előadó leszek! Sokat dolgoztam érte és büszke vagyok rá, hogy a legnagyobbakkal lehetek egy lapon" - olvashattuk a 42 esztendős magyar szakember Facebook üzenetében.

A február 12-15. közötti konferencia negyven előadója között ott lesz többek között Judy Murray, a volt világklasszis Andy és a párosban remeklő Jamie Murray édesanyja, a brit Federation Kupa-válogatott kapitánya, Frank Giampaolo, a sportág egyik ismert szakírója, a Tenisz-szülők bibliája című nagy sikerű könyv szerzője, Nick Saviano, aki a kanadai Eugenie Bouchard és az amerikai Sloane Stephens edzőjeként szerzett világhírt, Craig O'Shaunnessy, aki 2018-ban Novak Djokovic csapatának tagjaként adott szakmai tanácsokat a szerb világelsőnek. S a sportág pápája, Nick Bollettieri, kit az előadást tartók alfabetikus névsorában Bogyó Tamás követ - aki érthetően igencsak büszke lehet, hogy ilyen a neves szakemberekkel került egy csapatba, még akkor is, ha nevét az esemény hivatalos ismertetője elírta, s két betűt összecserélt (Boygo). Sebaj, van még idő, hogy pontosan megtanulják a fiatal magyar szember nevét.

A négynapos konferencián ötszáznál több edző vesz részt a világ számos országából, negyven előadás hangzik el, pályán tartott bemutatók egészítik ki a programot. Szó esik többek között a sportág új trendjeiről, az utánpótlásnevelés tapasztalatairól, a cardio-teniszről, sbemutatkoznak a gyártók is, legújabb termékeiket mutatják be az edzőtársadalomnak - 45 kiállító sorakozik majd fel, elsősorban olyan gépekkel, felszerelésekkel, amelyek az edzői munkát segítik.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső