Babos Tímea vasárnap Szingapúrban megnyerte a WTA.vébé döntőjét Kristina Mladenovic társaként, így megvédte világbajnoki címét párosban.

A magyar, francia duó 6:4, 7:5-re nyert az 1. helyen kiemelt cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková kettős ellen.

Babos egy éve a cseh Andrea Hlavacková oldalán lett a világ legjobbja.

A női teniszidényt lezáró WTA világbajnokság női párosának döntője 86 percig tartott. A negyedik vébéjén szereplő Timi második világbajnoki címét szerezte! A trófea mellé 250 ezer dollárt (mintegy 70 millió forintot) kapott, míg a vesztesek fejenként 130 ezer dollárral vigasztalódhattak.

Az idény elején ismét összeállt magyar, francia duó megnyerte az Australian Opent, a US Open küzdelmein pedig döntős volt. A cseh páros az esztendő másik két  Grand Slam viadalán diadalmaskodott: a Roland Garros és Wimbledon bajnokaként kvalifikálták magukat a nyolc párost számláló világbajnoki tornára.

„Nagyon örülök, hogy Kikivel megoszthatom ezt a pillanatot. Szeretném megköszönni a hozzátartozóimnak és edzőimnek ezt a hetet. Nagyon jó volt itt lenni. Őszintén mondom, hogy hiányozni fog Szingapúr, ez volt itt a második tornagyőzelmem, megvédtem a címem és ennek nagyon-nagyon örülök” – mondta Babos Tímea a pályán, mielőtt Mladenoviccsal együtt átvették a névadótól a Martina Navratilováról elnevezett trófeát.

„A Krejciková, Siniaková páros nem hiába világelső, fantasztikus játékosok, és biztos vagyok benne, hogy még sokszor fogunk egymás ellen mérkőzni komoly címekért” – idézte a hivatalos honlapja Babost.

„Szerintem ma nagyon jól játszottunk, a verseny során a legjobban, jó taktikával, fegyelmezetten és végig koncentráltan tudtunk teniszezni. A szívünket és a lelkünket a pályán hagytuk, egymásért játszottunk, nagyon akartuk ezt a sikert egymásnak. Nem tagadom, a végén, az utolsó labdánál elpityeredtünk, az elbukott US Open-döntő után fantasztikus érzés így befejezni az évet. Az idei szezonban volt részem jóban, rosszban, kaptam hideget-meleget, de az évet győzelemmel indítottuk és győzelemmel fejeztük be” - olvasható Timi honlapján.

Soha rosszabb szezont nem kívánok magamnak. Természetesen nem feledkezhetek meg a szurkolókról sem, mindig mosolyt csal az arcomra a szeretet, amelyet tőlük kapok! Hétfőn még részt kell vennünk a győztesek fotózásán Kikivel, délután ülök repülőre. Kicsit sajnálom, hogy lejárt Szingapúr rendezési mandátuma, de természetesen az a célunk Kikivel, hogy megvédjük a címünket, és minél több szép sikert ünnepelhessünk egymás oldalán 2019-ben is. Címet védeni fantasztikus érzés, nagyon-nagyon boldog vagyok!”

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső