Külső segítséget vonna be az MTSZ a vita rendezéséhez.

A Fucsovics-ügy gyors és pártatlan rendezésére a Magyar Teniszszövetség a mediációt hívja segítségül.

Az Országos Mediációs Egyesületet kérték fel a Fucsovics Márton és Babos Tímea által felvetett kérdések tisztázásában való közreműködésre.

Az MTSZ közleményét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

Fucsovics és Babos a US Openen - Forrás: origo.hu

„A Magyar Teniszszövetség fontosnak tartja, hogy élsportolóit a jövőben is támogathassa további sikereik eléréséhez, illetve a sportágban az építő, nyugodt szakmai munka tovább folytatódhasson. Ennek érdekében felkérte az Országos Mediációs Egyesületet a Fucsovics Márton és Babos Tímea által felvetett kérdések tisztázásában való közreműködésre. A szövetség azt várja a folyamattól, hogy pontosítsák a felek a felvetett kérdéseket és így arra megnyugtató válaszokat és megoldásokat találjanak.

Nyilvánvaló, hogy a közösségi média és a sajtó felületein történő nyilatkozatok nem rendezik az ügyet. A mediáció az az eszköz, amely szigorúan bizalmas és diszkrét, gyors, egy pártatlan és független harmadik fél bevonása mellett kívánja elősegíteni a felek álláspontjának közeledését. 
Az MTSZ a közvetítő folyamat eredményéről mielőbb tájékoztatja a nyilvánosságot, addig is annak szabályai szerint az ügy zárt rendezésen munkálkodik. Az MTSZ a mai napon a mediációs folyamatba való meghívását megküldte az érintett feleknek.”

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső