Gödöllőn, a Szent István Egyetemi Tenisz Klub Szentgyörgyi Albert utcai telepén rendezték meg a strandteniszezők 2018. évi magyar bajnokságát.

Szombaton még nyári idő volt, vasárnap néhol szitáló, néhol szakadó eső, hűvös idő nehezítette az ob második napján pályára lépők dolgát.

A 100 ezer forint összdíjazású női és férfi párosban a mostoha időjárási körülmények ellenére összesen 15 duó állt rajthoz.

A vegyespáros magyar bajnokság dobogósai

Kovács Zsuzsa, a magyar ranglista második helyezettje női párosban és vegyespárosban is győzött a strandtenisz országos bajnokságon, Gödöllőn. Előbbiben ikertestvérével, Kovács Anikóval nyert, vegyespárosban pedig Bor Péter partnereként.

A férfiaknál az Endrődy Máté, Torják Zoltán duó bizonyult a legjobbnak. A tavalyi döntős kettős egy lépcsőfokot feljebb lépett, hiszen az idén elhódította a trófeát, az aranymeccsen a Dundler József, Kaliszky András párost felülmúlva, míg a bronzérmet a Bor Péter, Zsembery Tamás  páros szerezte meg.

A vegyes párosban az idei bajnok a Kovács Zsuzsanna, Bor Péter duó lett, miután a döntőben 7:5, 6:1-re legyőzték a Kaszó Zsófia, Gódor Norbert kettőst. A bronzérmet a Szabó-Józsa Katalin, Kovács Árpád kettős szerezte meg, a negyedik helyen Szabó Lilla és Dárday Zoltán párosa végzett.

A párosok B-kategóriájának igen népes (18 induló egység) küzdelmeit Dárday Zoltán és Pintér Gergő nyerte, a döntőben legyőzve a Herczeg Domonkos,  Somogyi Domonkos kettőst. A bronzérmet a Kovács Zsuzsanna, Pápai Emőke páros szerezte meg.

A gyerek kategóriában Szabó Lilla és Major Áron nyerte az országos bajnokságot, a 2. helyen a Kiss Kevin Gergő, Osváth Csaba, a 3.-on pedig Nagy Kornél és Katona Benedek végzett, mögöttük pedig a Bor-Fejérváry Péter, Velican Bendegúz kettős zárt.

 

FÉRFI PÁROS
1. Endrődy Máté, Torják Zoltán
2. Dundler József, Kaliszky András
3. Bor Péter, Zsembery Tamás

NŐI PÁROS
1. Kovács Anikó, Kovács Zsuzsa
2. Kaszó Zsófia, Szabó-Józa Katalin
3. Szabó Lilla, Saska Ildikó

VEGYESPÁROS
1. Kovács Zsuzsa, Bor Péter
2. Kaszó Zsófia, Gódor Norbert
3. Szabó-Józsa Katalin, Kovács Árpád

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső