Nyomtatás

Hatalmas mezőnyökkel, sztárok részvételével zajlik a németországi Ulmban az 50, 55 és 60 éves korosztályok világbajnoksága.

Az egykori profi klasszisok is ütőt fogtak: ott van a salakon többek között Anders Jarryd, Karsten Braasch és Andrei Csesznokov is.

A 45 ország 568 játékosát felsorakoztató mezőnyben három magyar is szerencsét próbált.

A gyöngyösi Szekrényes Zsolt a 128-as táblán bejutott a legjobb nyolc közé, ahol csütörtökön a nyolcszoros páros Grand Slam-győztes svéd Jarryd ellen mérkőzött az elődöntő jogáért.

Szekrényes Zsolt, Szerencsésné Miltényi Éva és Feke Mihály a világbajnokságon - Fotó: Facebook

Szekrényes Zsolt a nyitó fordulóban 5. kiemeltként nem játszott, aztán német majd belga ellenfelét egyaránt két játszmában győzte le. A szerdai mérkőzése jóval nagyobb csatát hozott a dél-afrikai Howard Herr ellen: a magyar játékos 6:4, 4:6, 6:4-re nyert, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Ahol nem kisebb ellenfele lesz, mint az egykori páros világelső svéd Anders Jarryd, aki az Australian Open tornát egyszer, Wimbledont és a US Open küzdelmeit kétszer-kétszer nyerte meg párosban, a Roland Garros salakján pedig három alkalommal ünnepelt tornagyőzelmet. Egyéniben sem volt akárki: 1985 nyarán az 5. helyen jegyezték az ATP rangsorban, s pályafutása során nyert 8 ATP-tornát, olimpiai bronzérmes volt Szöulban...

Nos, a gyöngyösi tenisz elismert játékosa/edzője/sportvezetője derekasan helyt állt a világklasszis ellen, s Jarryd végül 6:4, 6:1-es győzelemmel lépett a legjobb négy közé.

Facebook-oldalán ezt írta Szekrényes Zsolt:

"Anders Jarryddal játszhattam ma a világbajnokságon a 4 közé jutásért az 1-es center pályán, csak nekünk játékvezetõvel és mintegy 200 szakértõ nézõvel. Ezzel egy álom vált valóra! Az eredmény 6/4;6/1 oda! Az elsõ szettben 5/2-höz volt 15/40-em, de kiválóan szervált és röptézett. A második szettben is elbuktam egy 0/40-et és egy 40/15-öt. Örülök, hogy végig komolyan vett és a mérkõzés végén gratulált a játékomhoz."

Ami a párosokat illeti: Feke Mihály társaként Szekrényes ott is pályára lépett, s az első körben a magyar duó egy német kettőst búcsúztatott. A második fordulóban azonban a meccsdöntő szupertie break során nagy csatában kikaptak egy olasz duótól (6:3, 1:6, 7-10) .

Feke az egyéni verseny nyitó fordulójában a 27. helyen kiemelt japán ellenfelétől szenvedett vereséget, s szintén a rajtnál búcsúzott Szerencsésné Miltényi Éva is, aki portugál ellenfelétől kapott ki (4:6, 7:6, 1:6). Vegyespárosban Feke Mihály társaként lépett pályára, s igen szoros, háromjátszmás meccsen a 7. kiemelt olasz, osztrák duó búcsúztatta a magyar egységet (6:7, 6:3, 6-10), női párosban pedig az orosz Naumova oldalán nem sokra futotta az 1. kiemelt ausztrál duó ellen (0:6, 1:6)

FaLang translation system by Faboba