A kontinesbajnokság nyolc csapatos fináléiban érdekelt magyar együttesek közül az U16-os fiúk vették sikerrel az első akadályt.

Kedden a házigazda franciák ellen mérkőznek az aranycsata jogáért.

A 18 esztendősöknél a magyar fiúk és leányok egyaránt kikaptak, s az 5-8. helyért folytathatják az elitmezőnyben.

U16-os válogatott csapatun és Gulyás István szövetségi edző

Az U16-os fiúk döntetlenre álltak az egyesek után a britek ellen. Velcz Zsombor veszített, az elsőszámú játékos, Fajta Péter pedig nyert. A páros döntött a továbbjutásról. A két hete Moszkvában, az egyéni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert Fajta, Velcz duó most a csapatversenyben bizonyította be, korántsem volt véletlen az a második hely. Három szettben, hatalmas csatában, de hozta a meccset, s a legjobb négy közé jutást.

− Úgy látom, Zsombor számára hosszú volt a sorozat, mostanra fáradt el, ezért nem ment neki a játék egyesben, de szerencsére ez tényleg igazi csapat, és Péter hozta a meccsét – foglalta össze a látottakat  az utanpotlassport.hu kérdésére Gulyás István, a korosztály szövetségi edzője. – Nagyon szép, erőteljes teniszt játszott, kiválóan védekezett, ellenfele mindössze három nyerőt ütött, miközben ő tucatszámra. A második szettben kicsit elfáradt, ellenfele elhúzott, de Péter 2:5-ről hatalmas küzdelemben visszahozta magát és a meccset is. A párosban is volt részünk izgalmakban, a második szettben 4:5-nél a meccsért szerválhattak az angolok, de a fiúk innen is visszajöttek. Zsombor a tiebreakre szinte megtáltosodott. Mindkettőjüket csak dicséret illeti, nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Kedden a házigazda franciák ellen játsszuk az elődöntőt, amelyre több száz néző várható. Hatalmas meccs lesz!

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, NYOLCAS DÖNTŐK.
U16.
Fiúk. Le Touquet (Franciaország): Magyarország−Nagy Britannia 2−1. Velcz Zsombor−Joel Pierleoni 1:6, 3:6; Fajta Péter−Felix Gill 6:3, 7:5; Fajta Péter, Velcz Zsombor−Joel Pierleoni, Jack Pinnington Jones 5:7, 7:6(5), 10-5.
U18.
Fiúk. Todi (Olaszország). Olaszország−Magyarország 2−1. Fabrizio Andaloro−Vörös Máté 2:6, 3:6; Giulio Zeppieri−Makk Péter 6:4, 6:3; Filippo Moroni, Giulio Zeppieri−Kéki Márk, Vörös Máté 6:4, 6:4.
Leányok. Valladolid (Spanyolország). Oroszország−Magyarország 3−0. Varvara Gracseva−Kovács Zita 6:1, 6:3; Kamilla Rakhimova−Gécsek Fanni 6:1, 6:3; Vlada Koval, Kamilla Rakhimova−Kovács Zita, Zádori Réka 6:3, 6:0.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső