Büszke lehet a Tolna-megyei kisközség: az Őcsényből származó, a közép-angliai Dewsbury városában élő Puskás Zsuzsanna kitüntetést vehetett át a wimbledoni Grand Slam-torna díjkiosztó ünnepségén.

A tanárnőt a Thornhill Tennis Club tagjai titokban jelölték az önkéntesek munkáját elismerő díjra.

A település teniszéletét fellendítő testnevelő tanárnő honlapunknak megírta: máig is büszke szekszárdi testnevelő tanáraira, Borbély Viktorra, Görföl Marikára, Galambos Jánosra és Klem Zsoltra, akik segítették és ösztönözték arra, hogy sportoljon, és testnevelő tanárrá váljon.  

Judy Murray (balról) a kitüntetett Puskás Zsuzsannával (a kép jobb szélén)  és a magyar tanárnő családjával  Wimbledonban

Az Őcsényből elszármazott tanárnő  a Yorkshire-i és a Regionális brit Önkéntes Tenisz Díj kitüntetettjeként családjával együtt meghívást kapott a wimbledoni tornára, ahol találkozhatott Brigitte gloucesteri hercegnével, Scott Lyoddal, az LTA főigazgatójával és David  Rawlinsonnal, az LTA elnökhelyettesével,  valamint a wimbledoni győztes, olimpiai bajnok Andy Murray édesanyjával, a brit Fed Kupa-csapat edzőjével, Judy Murrayvel, és több versenyzővel is.  

Zsuzsit a Dewsburyben található Thornhill Tennis Club tagjai jelölték a díjra titokban.

Elismerve azt a munkát, amit Puskás Zsuzsi 2014-től végzett a városi teniszklub fejlődése érdekében. A magyar testnevelő tanárnő nagy szerepet játszott abban, hogy gyermekek, szülők egyaránt, egyre többen fogtak teniszütőt a klubban. Zsuzsit mindig érdekelte a sportfejlesztés és a rendezvényszervezés. Barátai úgy jellemzik, mint energikus és sportos személyiség. A közeli iskolákat, gyerekeket, barátokat és családokat ösztönzi arra, hogy vegyenek részt sportos tevékenységekben és közéleti programokban.

Zsuzsi a Thornhill Tennis Club keretén belül 800 ezer forintnak megfelelő támogatást kapott arra, hogy sport- és rekreációs rendezvényeket szervezzen Thornhill közösségének.

A testnevelő tanárnő utalt arra is, hogy annak idején szekszárdi testnevelő tanárai, Borbély Viktor, Görföl Marika, Galambos János és Klem Zsolt indították el ezen az úton, bíztatták arra, hogy sportoljon és testnevelő tanárrá váljon.  

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső