Nyomtatás

Életének 89. esztendejében elhunyt dr. Halmos Imre fair play-életműdíjas tenisz mesteredző, sportvezető, a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékének volt vezetője, az egyetem gyémántdiplomása, a Ferencváros örökös bajnoka, a Központi Sportiskola alapító igazgatója.

A hazai edzőképzés alapjait megteremtő tenisz mesteredző temetése július 12-én, csütörtökön délután fél háromkor a Farkasréti temető Makovecz ravatalazójában lesz.

Szülővárosában, Szombathelyen kezdett el teniszezni, majd később a TFSE és az MTK játékosa is volt, de kosárlabdázott és kézilabdázott is, utóbbi sportágban tízszeres válogatott volt. Kézilabda szakedző és 1970-től tenisz mesteredző volt, a TF-en 1972 óta tanított egészen 1995-ös nyugdíjazásáig.

Az MTK és a Vasas tenisz szakosztályát is vezette, előbbit 19, utóbbit pedig 5 éven keresztül. Tanítványai között számos bajnok volt, Szőke Péter, Lázár Vilmos, Zsiga László, Csépai Ferenc, Szabó Éva vagy Fagyas Katalin.

Több mint 120 publikációja jelent meg, az 1980-as "Tenisz" szakkönyv Aranygerely díjat kapott és német nyelven is megjelent. A sportjáték elmélete című munkája sok országban alaptankönyv.

A szeniorok között is aktív és sikeres pályát futott be: egyéniben kettő, párosban pedig négy Európa-bajnoki aranyérmet szerzett, számtalan külföldi és hazai versenyen diadalmaskodott

Temetése 2018 július 12-én 14.30-kor a Farkasréti temető Makovecz ravatalazójában lesz.

FaLang translation system by Faboba