Nyomtatás

Ez ám a bravúr: a svájci salakpályás viadalon Fucsovics 71 perc alatt nyert a háromszoros Grand Slam-bajnok ellen!

A magyar éljátékos két játszmában legyőzte Stanislas Wawrinkát, s bejutott az elődöntőbe a félmillió euró összdíjazású tornán.

A világranglistán 60. helyen álló Fucsovics egy szoros és egy sima szettben legyőzte a 3. helyen kiemelt hazai Stan Wawrinkát (25.).

Az első szettben 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező, ám ezután Davis Kupa csapatunk éljátékosa zsinórban nyolc játékot nyert!

Fucsovics az elődöntőben a hatodik helyen kiemelt amerikai Steve Johnsonnal találkozik, aki csütörtökön az esőzés miatt felsűrűsödött programban előbb a cseh Lukás Rosolt győzte le, majd az elsőként rangsorolt amerikai Sam Querreyt ma kiejtő Guido Pellát. A másik ágon Fognini (olasz, 2.)-Gojowczyk (német) mérkőzést rendeznek a döntő jogáért.

Ami Fucsóék csütörtök esti mérkőzését illeti: a háromszoros Grand Slam-torna-győztes Wawrinka egy sima adogatójáték után rögvest két breaklabdához jutott, és a másodikat – Fucsovics kettős hibájának köszönhetően – már ki is használta (0:2).

Ez viszont egyáltalán nem hozta zavarba a magyar játékost, a következő gémben a negyedik(!) breaklabdáját értékesítve szépített, majd magabiztosan hozta az adogatásait, így fej-fej mellett haladt a két teniszező. Ám aztán 4:4 állásnál Marci két bréklabdához jutott, a másodikkal pedig élt is, aztán kiszerválta a szettet (6:4).

Jól folytatódott a meccs Marci számára, hiszen egyből elvette Wawrinka adogatását, majd hat(!) fogadóesélyt hárítva hozta a sajátját. A svájci ezután 40 semmiről sem tudott szépíteni, sőt Fucsovics 4:0-s előnynél újra brékelt, és végül 6:0-val zárta le a mérkőzést!

 

ATP 250-es verseny, Genf (501 345 euró összdíjazás)
Negyeddöntők
Fucsovics (magyar) – Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 6:0
S. Johnson (amerikai, 6.) – Pella (argentin) 6:3, 6:4
Az elődöntőben:
S. Johnson (amerikai, 6.) – Fucsovics (magyar)
Fognini (olasz, 2.) - Gojowczyk (német)

FaLang translation system by Faboba