Nyomtatás

Kora tavaszi porec-i tornagyőzelme után mindkét zalaegerszegi ITF Futures versenyt megnyerte Valkusz Máté, aki - noha jóva hatszáz felett kezdte a magyarországi sorozatot - a duplázás jóvoltából immár közelít az ötszázhoz, s ha folytatja a hétfőn kezdődő Balatonalmádi viadalon a remeklését, akár e határon belülre is kerülhet a világranglistán.

A második zalaegerszegi viadal szombati fináléjában alig több mint egy óra alatt nyert az észtországi  Raisma ellen.

Zalaegerszeg mindkét ITF Futures viadalát Valkusz nyerte


A két játékos jól ismeri egymást, hiszen még a juniorok viadalon háromszor is találkoztak, s az örökmérleg 2-1 volt Valkusz javára. Szombaton délután tovább javított.
Az egerszegi amatőrverseny szereplői is "pihenőt" kaptak a döntő idejére, megtöltötték a centerpálya lelátóját, ám nem sok időt élvezkedhettek a profik előadásában: Máté, akárcsak korábbi összecsapásain, most is gyorsan pontot tett a meccs végére.

A pénteki elődöntőben 6:1, 6:1-re verte a 2. kiemelt német Siebert, most egy játékkal többet engedélyezett észt ellenfelének, s 6:2, 6:1-re győzött.

Két hét alatt második egyéni tornagyőzelmét szerezte meg az ATP rangsor 614. helyén álló magyar játékos, aki ellen Raisma (860.) nem tudott komol ellenállást kifejteni. 

Valkusz ezzel megszerezte idei (és karrierje) harmadik profi tornagyőzelmét. Kuharszky Zoltán tanítványa könnyen lehet, hogy már a héten tovább gyarapítja trófeáinak számát: esélyesként lép pályára a Balatonalmádiban a selejtezőkkel már szombaton megkezdődőött újabb 15 ezer dolláros versenyen.

FaLang translation system by Faboba