Arany szombat a hazai rendezésű ITF Futures tornákon: a zalaegerszegi férfi versenyen és a kaposvári női viadalon is hazai nyertest ünnepelhettünk.

Valkusz Máté (333.) 6:1, 6:3-ra verte az 1. kiemelt szlovák Horanskyt (612.) a zalaegerszegi 15 ezer dolláros torna döntőjében - ez volt a magyar teniszező idei második Futures diadala.

Bondár Anna (432.) 6:4, 7:6(3)-ra verte a cseh Kladivovát (746.) a kaposvári 15 ezer dolláros viadal fináléjában  és megszerezte idei első tornagyőzelmét.

Valkusz Máté és Filip Horansky - Fotó: Zádor Péter


"Örömmel jöttem vissza Zalaegerszegre játszani, hiszen a korábbi évekhez is kellemes emlékek fűznek ide, fiatalon sok sikert értem el, jól éreztem magam itt" - mondta az eredményhirdetés után a nem egészen 20 esztendős Valkusz Máté, aki immár kétszeres ITF Futures győztesnek mondhatja magát. Márciusban Porec városában diadalmaskodott, most a zalai megyeszékhelyen nyert profi felnőtt tornát.

Nem akárki ellen, s nem akármilyen játékkal.

A szlovák Filip Horansky több mint kétszázötven hellyel áll előtte az ATP világranglistáján, ám a döntőben nem látszott ez a különbség. Valkusz talán élete legjobb formájában játszott, pontosan, igen hosszan ütött, türelmesen teniszezett - valósággal leszorította a pályáról a kőkemény ütésváltások során a szlovákot, végig irányította a játékot.

Horansky nem tudott mit kezdeni Valkusz szinte hibátlan játékával - rögtön a nyitó game során elveszítette az adogatását, s - noha a labdamenetek szoros csatában dőltek el - alig fél óra alatt a magyar teniszező sikerével zárult az első szett. A második játszma szintén breakkel indult, ám 3:1-es Valkusz vezetésnél Horansky összeszedte minden tudását, hogy tartani tudja a lépést. Nem sikerült. Kuharszky Zoltán tanítványa remek játékkal húzta be a meccset. Elismerően gratulált neki Köves Gábor Davis Kupa-kapitány is, aki örömmel nyugtázta, hogy milyen jó formában teniszezett a válogatott kerettag játékosa.

Kaposvárott Bondár Anna kettős győzelmével zárult a kétlépcsős női sorozat. Az új versenyrendezőként bemutatkozó somogyi megyeszékhelyen Bondár pénteken (Udvardy Panna társaként) már megszerezte a párostorna trófeáját, szombaton délben pedig az egyéni versenyen is célba ért. Küzdelmes volt mind a két játszma a cseh Kladivova ellen, ám a megnyert első szett után a második játszma végén Anna 7-3-ra húzta be a tie break pontvadászatát, s ezzel megszerezte idei első tornagyőzelmét.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső