Nyomtatás

Zalaegerszegen Valkusz Máté, Kaposvárott Bondár Anna harcolta ki az egyéni fináléban való szereplés jogát, Bondár emellett párosban (Udvardy Panna társaként) már megnyert egy trófeát.

Pénteken délelőtt 11 órakor volt mind a két egyéni elődöntő, ám míg a somogyi megyeszékhelyen jó időben csatázhattak a teniszezők, addig Egerszegen sokszori próbálkozás, nekifutás után az eső miatt csak délután kettőkor kezdődött a mérkőzés.

Valkusz Máté - Fotó: MTSZ

Akkor viszont már hétágról sütött a nap, s a 6. helyen kiemelt Valkusz sütkérezhetett jobban sugaraiban. A 20 esztendős magyar teniszező (ATP 612.) most mutatta legjobb formáját a tornán, s igen értékes 6:2, 6:2-es győzelmet aratott a világranglistán nála kétszáz hellyel jobban rangsorolt német ellen. A 2. kiemelt búcsúztatása után jöhet a torna éljátékosa, a szlovák Filip Horansky (345.). A döntő szombaton 10.30 órakor kezdődik a ZTE tenisztelepén.

Egy házzal odébb, Kaposvárott szintén magyar teniszezőért szoríthatunk a torna záró mérkőzésén. Pénteken Bondár Anna 7:6(4), 6:2-re verte a 4. kiemelt orosz Marfutinát a kaposvári 15 000 dolláros viadalon és bejutott a szombati döntőbe, ahol 11 órától a WTA ranglista 764. helyén álló cseh Aneta Kladivova lesz a 2. kiemelt Bondár (452.) ellenfele.

Egy magyar tornagyőzelemnek máris örülhettünk: a pénteki párosdöntőben az 1. kiemelt Bondár Anna, Udvardy Panna duó 7:6(6), 6:1-re nyert a 2. kiemelt orosz Lysa, marfutina egység ellen.

FaLang translation system by Faboba