Zalaegerszegen Valkusz Máté, Kaposvárott Bondár Anna harcolta ki az egyéni fináléban való szereplés jogát, Bondár emellett párosban (Udvardy Panna társaként) már megnyert egy trófeát.

Pénteken délelőtt 11 órakor volt mind a két egyéni elődöntő, ám míg a somogyi megyeszékhelyen jó időben csatázhattak a teniszezők, addig Egerszegen sokszori próbálkozás, nekifutás után az eső miatt csak délután kettőkor kezdődött a mérkőzés.

Valkusz Máté - Fotó: MTSZ

Akkor viszont már hétágról sütött a nap, s a 6. helyen kiemelt Valkusz sütkérezhetett jobban sugaraiban. A 20 esztendős magyar teniszező (ATP 612.) most mutatta legjobb formáját a tornán, s igen értékes 6:2, 6:2-es győzelmet aratott a világranglistán nála kétszáz hellyel jobban rangsorolt német ellen. A 2. kiemelt búcsúztatása után jöhet a torna éljátékosa, a szlovák Filip Horansky (345.). A döntő szombaton 10.30 órakor kezdődik a ZTE tenisztelepén.

Egy házzal odébb, Kaposvárott szintén magyar teniszezőért szoríthatunk a torna záró mérkőzésén. Pénteken Bondár Anna 7:6(4), 6:2-re verte a 4. kiemelt orosz Marfutinát a kaposvári 15 000 dolláros viadalon és bejutott a szombati döntőbe, ahol 11 órától a WTA ranglista 764. helyén álló cseh Aneta Kladivova lesz a 2. kiemelt Bondár (452.) ellenfele.

Egy magyar tornagyőzelemnek máris örülhettünk: a pénteki párosdöntőben az 1. kiemelt Bondár Anna, Udvardy Panna duó 7:6(6), 6:1-re nyert a 2. kiemelt orosz Lysa, marfutina egység ellen.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső