Nyomtatás

Mindkét magyarországi profi tornán lesz hazai elődöntős szerepelő a pénteki programban.

Zalaegerszegen Valkusz Máté, Kaposvárott Bondár Anna harcolta ki a legjobb négy közé jutást.

A párosoknál a högyek voltak a sikeresebbek: a Bondár, Udvardy Panna duó bejutott a fináléba, a Gödry Levente, Szintai Dávid egység viszont kikapott az elődöntőben.

Bondár Anna - Fotó: MTSZ


Zalaegerszegen Valkusz Máté (ATP 612.) küzdelmes mérkőzést vívott a 4. helyen kiemelt Emil Ruusuvuori (579.) ellen. A finn eddig alig veszített játékot, ám ezúttal szoros csatára kényszerült az energikusan teniszező magyar elleni meccsen. Az első szettet rövidítésben nyerte Valkusz, a másodikban már valamivel könnyebb dolga volt. A 7:6(3), 6:2-es sikert követően a fináléba jutásért pénteken 11 órától a 2. kiemelt német Sieber lesz az ellenfele. 

A párosok elődöntőjében a Gödry, Szintai duó 6:3, 7:6(5)-re kikapott a Raisma, Ruusuvuori (észt, finn) egységtől, akik majd az ausztrál Taylor testvérek ellen vívják a pénteki döntőt.

Kaposvárott a 2. kiemelt Bondár Anna (432.) menetel: előbb a magyar házirangadón 6:4, 6:4-re verte Jani Réka Lucát (536.), s bejutott az elődöntőbe, majd párosban Udvardy Panna oldalán 6:2, 6:2-es sikerrel lépett a fináléba.

Pénteken 11 órától egyesben a 4. kiemelt orosz Marfutinával (478.) lesz az ellenfele a legjobb négy között. A párosdöntőben is találkoznak, hiszen az 1. kiemelt magyar duó ellenfele a 2. helyen jegyzett Lysa, Marfutina egység. 

Az ifjú Nagy Adrienn (1214.) számára lezárult a torna, miután az egyéni negyeddöntőben 6:2, 6:1-re kikapott cseh Vankovától (695.).

FaLang translation system by Faboba