Nyomtatás

A somogyi megyeszékhelyen zajló 15 ezer dolláros női viadalon három magyar teniszező lesz ott a legjobb nyolc között - kiesett viszont az 1. kiemelt Udvardy Panna.

A zalaegerszegi férfi versenyen mindössze egy nem kiemelt játékos tudott beférkőzni a legjobb nyolc közé. Az erős mezőnyben a 6. helyen jegyzett Valkusz Máté sikeréért szoríthatunk csütörtökön.

Mindkét helyszínen lesz magyar duó a párosok elődöntőjében.

Jani Réka Kaposvárott az elődöntőbe jutásért harcol - Fotó Zádor Péter

Kaposvárott Jani Réka, Bondár Anna és Nagy Adrienn is bejutott a nyolc közé a kaposvári 15 ezer dolláros tornán, utóbbi a 6. kiemelt horvát Boskovic (597.) legyőzésével. Bondár Anna és Udvardy Panna párosban elődöntős. 

Az egyéni viadal 1. kiemeltje, Udvardy Panna 6:2, 6:4-re kikapott a cseh Vankovától.

Nagymihály Luca ismét maratoni mérkőzést vívott, ám az első fordulós győzelmet követően ezúttal nem sikerült nyernie: az amerikai Bolton 3:6, 7:6(4), 6:3.
A szabadkártyás Drahota-Szabó Dorka is kikapott a 2. fordulóban: a 4. kiemelt orosz Marfutina 6:3, 7:6(2)-re nyert ellene, ám az eredményért egyáltalán nem kell szégyenkeznie az ifjú magyar teniszezőnek.

Csütörtökön 11 órától a legjobb négy közé jutásért a Bondár-Jani magyar rangadó után még egy hazai vonatkozású mérkőzés lesz: Nagy Adrienn a cseh Vankova ellen mérkőzik az elődöntő jogáért. Ezt követi a páros elődöntő, a Bondár, Udvardy egység részvételével.

Zalaegerszegen, a 15 ezer dolláros férfi tornán a selejtezőből érkezett Bartakovics Marcell a nyitófordulós győzelem után nem tudott komoly ellenállást kifejteni az 1. kiemelt szlovák Horansky ellen (1:6, 3:6). A másik pályán viszont Szintai Dávid óriási csatát vívott a 7. kiemelt cseh Rikl ellen, s csak több órás küzdelem után maradt alul (7:6, 1:6, 3:6).

Az egyéni versenyen egyedül a 6. kiemelt Valkusz Máté maradt állva: ő szerdán a horvát Biljeskót győzte le két 6:3-as játszmában, s a negyeddöntőben (csütörtökön 11 órától) a 4. kiemelt finn Emil Ruusuvuori ellen lép pályára.

Párosban is lesz magyar érdekeltségű mérkőzés: Gödry Levente és Szintai Dávid az elődöntőben a Raisma, Ruusuvuori észt, finn egység ellen szerepel majd délután.

FaLang translation system by Faboba