Közeleg az esztendő legnagyobb hazai férfi versenyének kezdete: április utolsó hetében sztárok ütik a labdát a budai Duna-partnál levő Kopaszi Gátnál.

Lucas Pouille, Denis Shapovalov és Richard Gasquet is Budapestre érkezik. A nyitánynak számító április 22-én, vasárnap az 1991-es wimbledoni bajnokság győztese, Michael Stich és az 1998-as világbajnok Alex Corretja csap majd össze egy bemutató meccsen.

A viadal szerdai játéknapján, április 25-én délután lesznek a Magyar Tenisz Napja rendezvényei, melynek idei célkitűzése: közelebb hozni mindennapi életünkhöz a fogyatékos emberek világát.

Hogy megértsük, elfogadjuk fogyatékos embertársainkat.

A 2018-as Magyar Tenisz Napját a Magyar Tenisz Szövetség, a Kézenfogva Alapítvány és az ATP Charity közreműködésével rendezi az érzékenyítés jegyében, mellyel szeretnék közelebb hozni a fogyatékkal élők világát mindenkihez.

A KézenFogva Alapítvány kamionja a gyermekek természetes kíváncsiságára épít és emel hidat a fogyatékos emberek felé. Azzal, hogy ledöntjük az előítéleteiket, tévhiteiket, elérhetjük, hogy nyitott, érdeklődő felnőttekké váljanak és a holnap fogyatékos emberei egy valóban befogadó társadalomban élhessenek.

Minden játéka, minden berendezése, a legutolsó szög is azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek megértsék, elfogadják a fogyatékos embertársainkat.

A kamion mellett több állmás is lesz, Merek-akadálypálya, minifoci, kerekesszékes táncfoglalkozás és ülő röplabdázási lehetőség is lesz.

Természetesen a tenisz sem maradhat ki a programból, találkozhattok az ATP verseny sztárjaival, valamint Roland Németh paralimpikon teniszezővel, de a kerekesszékes teniszt is kipróbálhatjátok.

Várnajk mindenkit szeretettel április 25-én 15 órától a Budapart Kopaszi Gáton. A Magyar Tenisz Napjára a belépés ingyenes!

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső