Nem lesz regionális beosztás, így megtörténhet, hogy csak Bécsbe utazunk, de az is előfordulhat, hogy Buenos Airesbe vezet Fucsóék útja... Vagy fordítva: a szomszédból, vagy távoli kontinensről érkezik vendég a magyar fővárosba.

Kedden mindent megtudunk.

Londonban elkészítik a szeptember közepén esedékes play-off meccsek párosítását. A győztes jövőre a világcsoportban szerepel, a vesztes zónája I. osztályában. 

Mint egy futballcsapat, úgy ünnepeltek az argentin teniszezők San Juanban Chile legyőzésekor


Befejeződtek a tenisz Davis-kupa zónadöntői, amelyeken eldőlt, melyik nyolc válogatott közül kap ellenfelet a magyar válogatott a szeptember 14. és 16. között esedékes playoffon, amelynek tétje, ki szerepelhet 2019-ben a világcsoportban.

Az euro-afrikai zóna döntőiben Csehország Izraelt (3-1), Svédország Portugáliát (3-2) győzte le, Bosznia-Hercegovina Pozsonyban verte Szlovákiát (3-2), Ausztria pedig Moszkvában diadalmaskodott Oroszország ellen (3-1).

Az amerikai térségben Argentína Chilét (3-2), Kolumbia Brazíliát legyőzve (3-2) harcolta ki a továbbjutást, míg az ázsiai/óceániai csoportban India idegenben verte Kínát (3-2), Üzbegisztán pedig szintén vendégként játszva Pakisztánt felülmúlva (4-1) jutott a lehetőséghez.

A világcsoport februári első fordulójában a magyar csapaton kívül Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Ausztrália, Svájc, Kanada és Szerbia szenvedett vereséget.

Területi besorolás nem lesz a kedd délelőtt esedékes sorsoláson, azaz a világcsoportból érkező nyolc együttes bármelyik zónagyőztes nemzet legjobbjaival találkozhat. A pályaválasztói jog azon múlik, hol rendeztéka két nemzet legutóbbi összecsapását.

Playoff a 2019-es világcsoportbeli szereplésért (szeptember 14–16.)


A világcsoportből érkezők: Ausztrália, Hollandia, Japán, Kanada, MAGYARORSZÁG, Nagy-Britannia, Svájc, Szerbia

A zónákból érkezők Argentína, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, India, Kolumbia, Svédország, Üzbegisztán

A kiemelések után tisztázódott, hogy az alábbi nyolc kiemelt együttes egyike ellen játszik majd válogatottunk:

 Argentína, Ausztrália, Csehország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Svájc, Szerbia

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső