Az összesített európai rangsor élén őrzi trónját Franciaország, az üldöző Oroszország a második, míg a dobogó harmadik helyére a németek léptek előre, letaszítva onnan a cseheket.

Magyarország a 2017-es eredmények alapján egy helyet javított az előző évi pozícióján, s a 18. helyen található a Tennis Europe ötven nemzetet felsorakoztató ranglistáján.

Az alábbiakban megtudhatjuk, milyen elvek alapján készült a ranglista.


A táblázatra kattintva kinagyítódik a kép, könnyen olvasható lesz valamennyi adat.

Egyszerű a számítás: a professzionális tornákon (ATP, WTA, ITF, Davis Kupa) elért eredmények mellett figyelembe veszik a juniorversenyek, a szeniorok és a kerekesszékes sportolók teljesítményét is.

Az összesítés rangsorát is érdemes böngésznünk, de tanulságos elemezni az egyes kategóriák sorrendjét is. A dobogósok mind a négy területen viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak (bár az oroszok a szeniorok küzdelmeiről kevés pontot hoznak a közösbe). 

Magyarország hajóját tavaly a juniorok húzták, hiszen csupán a fiatalok pontszáma alapján a 9. helyen állunk. A szeniorjaink kevés pontot gyűjtöttek, a kerekesszékesek pedig egyet sem hoztak a tavalyi nemzetközi versenyekről.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső