Karrierje során először került a junior-világranglista legjobb 100 versenyzője közé Nagy Adrienn.

Az MTK Budapest 17 éves játékosa számára ezzel biztossá vált részvétele a májusi Roland Garros juniorversenyének selejtezőjében. S ha úgy szerepel, mint mostanáig, a főtábla sem elérhetetlen.

Az utanpotlassport.hu szakírójának, Gy. Szabó Csillának az interjúban az ifjú teniszező edző-édesanyja, Csurgó Virág a top 100-ba vezető úttal kapcsolatban azt is elismerte, az ő korában nem volt a mostanihoz hasonló gyilkos verseny a nemzetközi élvonalba kerülésért.

E cikkből idézünk.

 - Csak sikerült, amire úgy vágytunk! Három gyönyörű versenyen vagyunk túl, Adri szenzációs meccseket nyert – foglalta össze röviden az utóbbi hetek történéseit a fiatal játékos mamája és egyben edzője, a korábbi kiváló teniszező Csurgó Virág.

Tapasztalatból tudom, milyen nagy lökést adhat a részvétel a junior Grand Slam-en, nekem is Párizsban sikerült ez először. Testközelből láttam a sztárokat, akikről akkor derült ki számomra, hogy ők is csak ugyanolyan emberek, mint mi vagyunk, amit elértek, az mások számára is lehetséges. A Roland Garros selejtezőjében két meccset kell nyernie, hogy az igazi nagy álom, vagyis a főtáblára jutás is sikerüljön. Persze a hátralévő időben sem tétlenkedünk, édesapjával már el is utazott Kaliforniába, majd Európában vesz még részt két tornán. Ha minden jól megy, talán bekerülhet a legjobb ötven közé, amivel már főtáblán indulhatna Párizsban. Ha nem, az sem tragédia, belevágunk a selejtezőkbe. Ez nem is lehet kérdés.

De hogyan is jutott el Nagy Adriena TOP 100-ba néhány hét leforgása alatt?  A biztató januári dél-amerikai túrát követően Oroszországban szerzett értékes ranglistapontokat, majd Thaiföldön és Malajziában, végül Horvátországban indult 1-es kategóriájú versenyen. Sikerrel. Az első állomáson egyesben egészen az elődöntőig jutott fordulatos, nehéz meccseket nyerve. Egyik legnagyobb győzelmét a második fordulóban a junior-világranglista 14. helyén álló Joanna Garland ellen aratta, aki már 6:1, 3:1-re vezetett a magyar teniszező ellen. A hatalmas küzdő hírében álló Adrienn azonban nem adta fel, s fordítani tudott brit ellenfelével szemben 6:4-re nyerve a harmadik játszmát.

– Úgy érzem fejben végre minden teljesen összeállt számára, ezen a szinten pedig már ez a legfontosabb. Eddig is jól játszott, ám tudását nem tudta győzelmekre váltani.

Csurgó Virág elismeri, hogy az ő korában könnyebb volt a nemzetközi élvonalba kerülni:

- A mi időnkben nem kellett ennyit utazni a Grand Slam versenyekre belépőként szolgáló jó ranglistahelyezésekért. Ma kegyetlen harc folyik az élvonalban, s ha eredményesek akarunk lenni, ezt így kell elfogadnunk. A párizsi indulás joga nemcsak a teniszről szól, hiszen ott lehet találkozni a befolyásos menedzserekkel, ott lehet kapcsolatokat építeni, egyszóval megmutatni magunkat a világnak. A sikeres karrierhez most már ez is hozzátartozik.”

A teljes cikk: http://www.utanpotlassport.hu/2018/03/29/celkeresztben-a-roland-garros/

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső