Négy napon keresztül Budapesten tartotta éves közgyűlését az Európai Tenisz Szövetség (TE).

A kontinens teniszéletét irányító szervezet legutóbb 1982-ben rendezte nálunk legfontosabb fórumát. Idén rekordszámú résztvevő érkezett:  42 ország 112 delegáltja tartózkodott hazánkban. Az ITF elnöke is eljött a közgyűlésre.

Richter Attila az MTSz főtitkára, a TE alelnöke is beszédet mondott a tanácskozáson.

David Haggerty, dr. Szűcs Lajos és Vladimir DmitrievA Magyar Tenisz Szövetség rendezésében sorra kerülő eseményen nem csak az európai szövetség elnöke,  az orosz Vladimir Dmitriev, hanem a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF)vezetője, az amerikai David Haggerty is részt vett, hiszen az egyik legfontosabb napirendi pont a Davis Kupa átalakítása és az ITF Transition Tour bevezetése volt. 

A tanácskozáson az összes szakág évértékelőjét bemutatták, a szenior, a fejlesztési, a junior és a profi bizottság is beszámolt a 2017-es évről, ahogy a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő strandtenisz fejlődéséről is szó esett.

A delegáltak a négy nap során meglátogatták a Parlamentet és a dunai hajózás szépségeivel is megismerkedhettek. A TE elnöke meg is köszönte dr. Szűcs Lajosnak, az MTSZ elnökének a magas színvonalú vendéglátást.

Az eseményen Szűcs Lajos átvehette David Haggertytől és Vladimir Dmitrievtől a Magyar Tenisz Szövetség részére megszavazott díjat, melyet a sportág fejlesztésében végzett munkáért ítélnek oda egy-egy nemzeti szövetségnek.

A díj odaítélésében agy szerepe volt annak a nagy mennyiségű teniszversenynek, melyeket a legutóbbi években rendezünk a Kiemelt Sportágfejlesztési támogatásnak köszönhetően. A WTA, ATP, ATP Challenger versenyeken túl számos ITF Pro és junior versenyt is rendezünk, többek között idén már sorozatban harmadik éve az U16-os világbajnokságot.

A jövő évi közgyűlésnek Málta ad majd otthont.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső