Nem mostanában, hanem immár csaknem három évtizede, folyamatosan.

A hazánkban dolgozó diplomaták, a hazai külügyi dolgozók és kereskedelmi cégek számára a Szféra Kft. 28. alkalommal szervezte meg a hagyományos tenisztornát. A Szépvölgyi Teniszcentrum csarnokában vasárnap csaknem ötven szereplő részvételével, két kategóriában zajlott a párosverseny.

Magyar sikerek születtek.

A tornagyőztes Ujhelyi Krisztina, Ludvig Orsolya (balról) és a bronzérmes Pesti Tímea és Novák Dóra

Tekintettel a rendkívül sok indulóra két kategóriában küzdöttek a résztvevők: a nők és férfiak számára párosban írták ki a küzdelmet. A torna eddigi, közel harminc esztendős történetében másodszor fordult elő, hogy mindkettőben a magyar voltak a legjobbak.

Női párosban a Ludvig Orsolya, Ujhelyi Krisztina (Daimler, Mercedes Benz Hungary) duó nyert a Kakuta Hiromi, Fábián Erika (Japán, US nagykövetség) párosa előtt, míg bronzérmet a Pesti Tímea, Novák Nóra (Leaseplan) kettőse kapta.

A férfiak népes mezőnyében a csoportküzdelmek után alakult ki az elődöntők mezőnye. Végül a Sipos Sándor (KKM) és Halmos Kornél (Integramed) duó szerezte meg az elsőséget  a külügyi páros, Janzsó Gergely és Orgovány Péter előtt, míg a harmadik helyen az amerikai nagykövetség képviseletében Bálint Levente és Bálint Gergő végzett. Csoportgyőztesként az elődöntő negyedik szereplője a Galánthai-Fekete András, Lengyel Miklós külügyminisztériumi páros volt.

A Szépvölgyi Tenisz Centrumban ezúttal is speciális szabályok voltak érvényben, hiszen a játékidőt mérkőzésenként 20 percben maximalizálták.

A csaknem ötven diplomatát és csúcsmenedzsert teniszpályára vonzó eseményen Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a rendezvény fővédnöke adta át a díjakat.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső