A Magyar Tenisz Szövetség irodáinak is otthont adó Mikoviny utcai Nemzeti Edzés Központ modern épülete bejutott az S.Arch építészverseny és -konferencia döntőjébe.

A Velencei Biennálé részeként május végén tartják az építészek világkonferenciáját, melyen a budapesti A4 Stúdió építésziroda tervei alapján készült magyar teniszközpont is a kitüntetésért versengők között lesz.

Az építészvilág felfigyelt a NEK otthonára

Az A4 Stúdió építésziroda tervei alapján készült Nemzeti Edzés Központ épülete (építész: Kendik Géza) bejutott az S.Arch építészverseny és -konferencia döntőjébe. A 2014 óta évente megrendezett, rangos esemény zsűrijét olyan neves építészek alkották, mint Toyo Ito, Will Alsop és Viviana Muscettola (Zaha Hadid Architects).

Az épület élénk színvilágával és fiatalos vonalaival hívta fel magára a figyelmet, mely a budai hegyek dús növényvilágából emelkedik ki. Az A4 Stúdió tervével szakított a sport körüli sokszor steril, monokróm világgal, és képes volt egy játékos, befogadó teret kialakítani, mely most bizonyítottan megállja a helyét egy nemzetközi kontextusban is – olvasható a terv méltatásában.

Az alkotócsapat sorozatban harmadszor került a döntőbe. 2016-ban a marokkói Casablancába tervezett, 2017-ben a Budapesten megépült  épülete szerepelt a montenegrói Budvában, illetve a Hong Kongban megtartott fináléban.

Ebben az évben Velencében tartják a döntőt, május 22. és 24. között, mely esemény egyúttal a Velencei Biennálé része.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső