Ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) tenisz szakága azt a különleges és hiánypótló eseményt, amely az értelmi fogyatékossággal élők sportja és az integráció jegyében zajlik minden évben a Teniszsport Világnapján.

Az MSOSZ tenisz szakágának szervezésében február utolsó napján  több mint nyolcvanan sportoltak a Golden Ace Tennis Club Bókay-kerti csarnokában.

A rendezvény szereplőinek egy csoportja

A fogyatékkal élők sportolásának fontosságát és az integráció jelentőségét bizonyítja, hogy az eseményen a legmagasabb szinten képviseltette magát a sportvezetés, és a rendezvények helyet adó XVIII. kerületi
önkormányzat is. A fővédnökséget, immár hagyományosnak mondható módon, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony vállalta el, aki a program hivatalos megnyitásakor tartott beszédében hangsúlyozta a sport és a fogyatékos sport fontosságát.

A XVIII. kerület képviseletében Kucsák László, a kerület országgyűlési képviselője, dr. Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek is megjelentek az eseményen. A kerület önkormányzata először vesz részt a rendezvény támogatásában, amelynek segítségével az  esemény ingyen használhatta a világszínvonalú teniszpályákat.

- Fontos felkészülési év az idei, hiszen az MSOSZ versenyzői az Abu Dhabiban rendezendő 2019-es Nyári Világjátékokra koncentrálnak, amelyre négy magyar speciális olimpikon teniszező is kvótát kapott. Ők nemcsak az egyéni, de az egyesített páros versenyen is elindulnak – mondta Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke.

A rendezvény megnyitóján a főként gyermekdalairól ismert Kovácsovics Fruzsina énekelt a vendégeknek.

A nap talán legkülönlegesebb programja a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség egyedi versenyszáma az úgynevezett Egyesített Páros Tenisz Bajnokság (Unified Sports – Unified Doubles), amelyen  egy ép játékos és egy értelmi fogyatékossággal élő versenyző alkotta kettősök játszanak egymás ellen, és amelyre a szakág minden évben teniszt kedvelő és a fogyatékosok sportját támogató ismert közéleti személyiségeket hív meg.

A 2018-as évben az Egyesített Páros Bajnokságban részt vevő ismert személyiségek:

Märcz Tamás - olimpiai bajnok, a magyar vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya, Harsányi Levente - műsorvezető, Tápai Szabina – EHF Kupa győztes kézilabdázó, Várkonyi Attila – zenész, disc jockey, műsorvezető, Mérai Katalin – színművész, Szuper Levente – korábbi válogatott jégkorongozó, Gubacsi Zsófia – korábbi Top 100-as teniszező, Sebestyén Júlia – Európa-bajnok műkorcsolyázó, Hunyady Emese - olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó és Kolovratnik Krisztián – színművész.

További információ:
Orbán-Sebestyén Katalin
MSOSZ tenisz szakág vezető
06-70/333- 0126
sebestyen.kata@msosz.hu

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső