A hónap közepén esedékes hosszú hétvégén, március 14-18. között rendezik a IV. HEAD Sí és Tenisz Magyar Amatőr Kupa küzdelmeit a felső-ausztriai Hinterstoder síközpontban.

2015-ben írták ki először a két testvérsportág kombinációs versenyét. A jelentkezők kijelölt pályákon óriás műlesiklásban és/vagy teniszben mérettethetik meg magukat.

Az idei kiírásban tenisz kategória besorolása megváltozott.

A tavalyi viadal nyertesei

Az Alpok festői környezetében levő településén, a Linztől 70 kilométerre, délre található felső-ausztriai Hinterstoder síközpontban lesz a verseny. A falu rendszeres házigazdája sí Világkupa versenyeknek és a magyar bajnokságnak is.

Tavaly Szekrényes Emese megvédte bajnoki címét a sí&tenisz kombinációs kategória győzteseként, így egy újabb HEAD Super Joy SRL csúcskategóriás síléc szettet hozhatott haza. Óriás műlesiklásban ezüstérmes lett (csupán 40 század másodperccel lemaradva  a győztestől), teniszben pedig aranyérmet szerzett vegyes párosban. A Teniszbál 2018 rendezvényen, idén januárban az MTSZ is díjazta a kombinált kategóriában (sí + tenisz) I. helyezést elérő két versenyzőt, Szekrényes Emesét és Varga Tamást.

Az idei kiírásban tenisz kategória besorolása megváltozott. A szervezők megnyitják a nevezési lehetőséget magasabban rangsorolt játékosok előtt, miközben tiszta és igazságos feltételekkel indulhatnak a hobbiteniszező játékosok is.

- férfi páros 100+ normál amatőr 

- férfi páros ProAm (alsó ranglista határ 80)

- női páros szuper amatőr (alsó ranglista határ 70)

Hinterstoder az osztrák Alpok egyik gyöngyszeme. Csodálatos környezetében patakokkal és kanyonokkal átszelt erdő várja a versenyzők családjait, mely számos outdoor program - előre kijelölt útvonalon túrázás, Nordic-walking, terepkerékpározás - kiváló helyszíne. Hinterstoder világkupa helyszínként a síelők színvonalas szórakoztatására, vendéglátására és pihentetésére is felkészült.

Az amatőr síverseny előre kitűzött, könnyű/közepes nehézségű pályán zajlik, melyen a verseny előtt a résztvevők felkészülhetnek edző segítségével. A HEAD sílécek 2017/2018-as modelljei 3 napon keresztül (március 15-17.) tesztelhetőek.

A teniszcsarnok fűtött, granulátumos kemény borítású. A sípályarendszer alsó végállomása 100 m-re található a csarnoktól. A HEAD itt is lehetőséget nyújt a legújabb teniszütők tesztelésére.

Hinterstoder faluban a szállások mennyisége korlátozott. A sport programok folyamatosan zajlanak, szükséges lehet átöltözni, felszerelést váltani. Ezért időben ajánlott a faluban található, vagy ahhoz legközelebbi szállásokat lefoglalni. 

 

Kérdések, információk:

skitenniscup@headtennis.hu  

Szállásinfó: Tatár Annamária - TandT Sport Travel

Telefon: + 36-70/376-0634, e-mail: tatar.annamaria@tandtsport.hu

 

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső