Mi lesz veled, Mini Garros?

A kedves zuglói pályákat a beszántás veszélye fenyegeti.

A telekszomszéd MTK terjeszkedik: fedett atlétikai futófolyosót tervez a Rákos-patak menti tradicionális klub helyére.

S most pert indított a tenisztelep üzemeltetői ellen.

Ez az a helyzet, amikor minisztériumi, szövetségi segítség (közvetítés) kellene a mindkét fél számára megfelelő megoldás megtalálása érdekében.

A 2016-os profi tornán Balázs Attila és a Borsos, Kellner duó diadalmaskodott

„Az MTK feljelentette a Mini Garrios teniszklubot, mint rosszhiszemű, jogtalan birtokost..... több 10 millió Ft kifizetésére és a terület azonnali elhagyására köteleztek” – tudtuk meg a Mini Garros teniszklub egyik vezetőjének, Turi Katusnak a Facebook-bejegyzéséből.

Folyik a per.... Az MTK "csak" a szomszédunk. Jogviszonyban Zugló Önkormányzattal vagyunk, Nekik fizetjük a bérleti díjat a mai napig. Harcolunk az igazságért. Harminchat  év tisztességes munka után méltatlan ez a kialakult helyzet  - Katus Turi, mint III.r. alperes

A pályát üzemeltető Turi-testvérek új otthont keresnek a közelben, ahova a családias hangulatú egyesületet, s nagy létszámú bérlői csapatukat átköltöztethetik.

A Bosnyák tér közelében, a Rákos-patak melletti rész a XIV. és XVI. kerületi szabadidősport fő terepe. Építési tilalom alatt áll e zöld sáv, ezért itt rengetegen kerékpároznak, futnak és itt, a patak szomszédságában üzemel közel három évtizede nyáron hét, télen (országosan is különlegességnek számító egy légterű sátorban) öt salakpályán a Mini Garros teniszklub is.

A klubot a többszörös magyar bajnok Turi Zsuzsa szülei alapították, s jelenleg a két gyermekük, Zsuzsa és Kató üzemelteti. Itt nevelkedett a Davis Kupa sikerek megalapozásában szerepet vállalt Nagy Péter (Turi Zsuzsa és Nagy Mátyás teniszedzők fia), példás amatőr klubélet zajlik, számos társasági rendezvénnyel. De „járt” a klubbal az ITF profi teniszsorozata is, két évvel ezelőtt 10 ezer dolláros férfi viadal helyszíne volt a zuglói tenisztelep.

Nincsenek egyszerű helyzetben. Régóta tudják, hogy fenyeget a kiköltöztetés veszélye. Az egyik potenciális partnerrel, a BKV sportteleppel való üzlet nem jött össze, most a zuglói Postás pályák üzemeltetési jogának megszerzéséről tárgyalnak – ám mint Turi Zsuzsa a tenisz-palya.hu kérdésére elmondotta, még ha létre is jönne a megegyezés, akkor is hatalmas munka várna rájuk, hiszen a betonpályákat kellene „salakosítani”.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső