Ez a verseny sem maradt magyar diadal nélkül.

A 19 esztendős Stollár Fanny karrierje eddigi legnagyobb sikerét ünnepelhette vasárnap a 226 ezer dolláros Hungarian Ladies Open WTA tornán.

A pénzdíjként hazavitt bő másfél millió forintnak megfelelő összeg sem megvetendő, ám az, hogy immár a WTA tornagyőztesek sorába emelkedett, igazi büszkeségre ad okot.

Dupla boldogság: Georgina Garcia Perez és Stollár Fanny

Stollár Fanny és spanyol játékostársa, Georgina García Pérez nyerte a párosversenyt a budapesti, 226 750 dollár (57,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A magyar, spanyol duó a BOK Csarnokban zajló verseny vasárnapi délutáni döntőjében az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd párost verte 4:6, 6:4, 10-3-ra.

Az első szett 34 perc alatt lett a riválisé, majd Stollárék 37 perc alatt egyenlítettek. A mindent eldöntő harmadik felvonásban aztán már ők irányítottak, Flipkensék három elveszített labdamenet után szerezték első pontjukat, de utána 5-1 és 9-2 is volt a magyar, spanyol kettősnek, amely második meccslabdáját értékesítve végül 1 óra 20 perc alatt diadalmaskodott.

A 19 éves Stollár pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta. García Pérezzel közösen 12 300 dollárt (3,1 millió forintot) nyertek.

Az egyéni döntőben is kikapott az 1. kiemelt. Nagy meglepetés született: a világranglista 80. helyezettje három szettben bizonyult jobbnak az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott szlovák Dominika Cibulkovánál.

Az elvesztett első szett után még egyenlített a WTA rangsorában 33. Cibulkova, sőt, a harmadik játszmában 5:4-nél két labdára volt a győzelemtől, de nem tudta megtörni Van Uytvanckot, aki egy brékkel 6:5-re ellépett, majd kiszerválta a mérkőzést.

A 23 éves belga játékos pályafutása második tornagyőzelmét aratta egyesben, ezt megelőzően tavaly, a kanadai Québecben nyert, a döntőben Babos Tímeát legyőzve.

Alison Van Uytvanck (belga) - Dominika Cibulkova (szlovák, 1.) 6:3, 3:6, 7:5

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső