Az ATP Challenger és a magyar fedett pályás bajnokság után harmadik versenyét rendezi a fővárosi BOK (régi nevén: Syma) csarnok.

Vasárnap a selejtezőkkel rajtol a 260 ezer dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open WTA-viadal, melynek már a kvalifikációja is világsztárokat sorakoztat fel a mezőnyben.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a kegyeibe fogadta a magyar játékosokat Fortuna a budapesti WTA torna selejtezőjének sorsolásakor.

Szombaton sorsoltak, vasárnap indul a WTA-verseny - Fotó: MTSZ

A két magyar szabadkártyás közül Bondár Anna a kvaliban 3. kiemelt szlovák Viktoria Kuzmovával (121.), Gálfi Dalma pedig a WTA rangsorában 114. helyen álló, 2. kiemelt, szintén szlovák Jana Cepelovával, találkozik a selejtező első körében.

Vasárnap a 10 órakor kezdődő program ötödik meccse lesz Bondárék találkozója, majd zárásként lép a centerpályára a Gálfi és Cepelova.

A 24 résztvevős kvaliban egyébként a 11-szeres WTA tornagyőztes svájci Patty Schnyder és a korábbi US Open-döntős és páros világelső olasz Roberta Vinci is indul. A mezőnyből hatan jutnak a főtáblára - két meccset kell nyerni a boldogsághoz.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső