A hölgyeknél megismétlődik a tavalyi finálé, a férfiaknál új győztest avat a fedett pályás magyar bajnokság.

Pénteken 11 órától a díszpályán előbb a párosok fináléit rendezik, majd nem hamarabb mint 14 órától a férfi egyes, utána a női egyes döntőjét tekinthetik meg a nézők - a belépés ingyenes.

Balla Péter először játszik fedett pályás bajnoki címért - Fotó: MTSZ

A csütörtöki férfi elődöntők nem hoztak meglepetést. Az 1. kiemelt Valkusz Máté (Golden Ace) már túl kemény dió volt az eddig szettveszteség nélkül menetelő 18 esztendős, szabadkártyás győri Kéki Márknak (Panakor). A válogatott kerettag fővárosi teniszező 6:3, 6:2-re nyert és először jutott be a döntőbe a fedett Ob-n.

A másik döntős Balla Péter (Pasarét) lesz, aki szintén első fináléjában léphet pályára ilyen rangos versenyen. Balla a legjobb négy között 6:4, 6:2-re verte a kőszegi Bartakovics Marcellt.

A női fedett pályás bajnokságok történetében előszor fordul elő, hogy megismétlődik az egy évvel korábbi finálé - a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Bukta Ági (MTK) és Udvardy Panna (Kiskút) jutott a döntőbe.

Buktának ez már az ötödik aranymeccse lesz - eddigi négy döntőjéből hármat megnyert, tavaly két szettben verte Udvardy Pannát.

Nem kicsi a tét, hiszen a bajnok a jövő heti budapesti WTA torna szabadkártyáját kapja fődíjként. A két finalista világranglista-helyezése közel azonos. Míg Bukta egy feladásos elődöntőből érkezett (4:2, a bal comjának sérülése miatt visszalépő Gálfi Dalma ellen), Udvardy kiemeltek elleni győzelmi lendületet hoz magával, hiszen a válogatott Bondár Anna (Kiskút) és Jani Réka (MTK) ellen is nyerni tudott.

Férfi párosban csupa olyan játékos jutott a döntőbe, akik korábban egyszer sem. Csütörtökön Kéki Márk és Vörös Máté (Panakor, MTK) izgalmas meccsen 6:3 6:7(2) 10-7-re verte a tapasztalt Kellner Ádám, Noszály Sándor (Bregyó, Diego) kettőst, míg Bartakovics Marcelll és Kecskés Andreasz  (Kőszeg, PVTC) 6:1, 6:4-re győzött a Hornung Iván, Kaszás Benjamin (BBTC, Diego) kettős ellen.

A nőknél juniorok csatáznak a párosdöntőben: Kovács Zita, Zádori Réka (GYAC, Kiskút) a tavalyi szabadtéri bajnok MTK-s Gécsek Fanni, Nagy Adrienn kettős ellen viaskodik az elsőségért.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső