Nyomtatás

 Az egyéni negyeddöntőkben csupán egyetlen három játszmás meccs volt - kikezdte a nagy menetelés a vesztesek erejét.

A győztesek viszont hasítanak: a szabadkártyás győri Kéki Márk szettveszteség nélkül jutott az elődöntőbe, ahol csütörtökön az 1. kiemelt Valkusz Máté lesz az ellenfele.

A hölgyeknél az első helyen kiemelt Stollár visszlépése után a papírformának megfelelően a 2., 3., 4. és 6. kiemelt jutott a legjobb négy közé.

Délután egykor lesznek a férfiak, azt követően a nők elődöntői. Előtte s utána páros meccsek szerepelnek a BOK csarnok programjában - a belépés ingyenes.

Kéki Márk három győzelemmel már meghálálta a szabadkártyát - Fotó: MTSZ

Kéki Márk eddig szettet sem vesztett a He-DO Országos Bajnokságon. Az áprilisban a 18. életévét betöltő győri játékos a 304. helyen áll a magyar ranglistán és szabadkártyával indulhatott csak a főtáblán - a lehetőséget meghálálta, hiszen diadalmaskodott a 4. kiemelt Szappanos Márton és az 5. helyen jegyzett Zeljenka Martin ellen is. Az elődöntőben az 1. kiemelt Valkusz Máté lesz az ellenfele.

Az alsó ágon a korábban már négy alkalommal páros elődöntőt vívó Balla Péter most egyéniben is megteheti mindezt, miután a nap egyetlen háromjátszmás meccsén szetthátrányból nyert Vörös Máté ellen. A döntőbe kerülésért a 3. kiemelt Bartakovics Marcell lesz az ellenfele.

A nőknél csak kiemelt játékos jutott a négy közé - az MTK triója mellett a székesfehérvári klub színeiben versenyző Udvardy csatlakozott.

A párosok az első fordulót tudták le. A férfiaknál könnyedén nyert a Kellner Ádám, Noszály Sándor (Bregyó, Diego) duó, kiesett viszont a Kisgyörgy Gergely, Sári Botond (Diego) egység, miután a Honrnung Iván, Kaszás Benjámin (BBTC, Diego) kettős 7:7(5), 6:0-ra legyőzte őket.

Egyéni negyeddöntők

Férfiak:
Valkusz Máté (Golden Ace, 1.) - Khin Dániel (MTK) 6:2, 6:2
Kéki Márk Panakor) - Zeljenka Martin (Fagyas TC) 6:3, 6:2
Bartakovics Marcell (Kőszeg, 3.) - Marozsán Fábián (MTK) 7:5, 6:4
Balla Péter (Pasarét) - Vörös Máté (MTK) 5:7, 6:2, 6:2

Nők:
Jani Réka (MTK, 6.) - Jánosi Luca (GYAC) 6:1, 6:0
Udvardy Panna (Kiskút, 4.) - Bondár Anna (Kiskút, 5.) 7:6(7), 6:3
Bukta Ágnes (MTK, 3.) - Fárbás Réka (BBTC) 6:2, 6:1
Gálfi Dalma (MTK, 2.) - Ábrahám Vivien (Vasas) 6:1, 6:4

FaLang translation system by Faboba