Szerdán 9 órától a hölgyek 2. fordulós mérkőzéseivel folytatódik a BOK-csarnokban az országos felnőtt fedett pályás teniszbajnokság.

Déltől a férfiak már a legjobb négy közé jutásért csatáznak. Délután a nők negyeddöntői következnek, s pályára lépnek a párosok is.

Utóbbiak között egykori nagyjaink is: fél nyolctól láthatjuk Kisgyörgy Gergelyt, s a Noszály Sándor, Kellner Ádám duót is.

Zeljenka Martin

 

A főtábla első fordulójában is hatalmas meccset vívott a 46 esztendős Noszály Sándor: a négyszeres magyar bajnok, egykori ATP 95. helyezett teniszező az első szettet rövidítésben behúzta az 5. kiemelt Zeljenka Martin ellen, ám ifjú ellenfele a folytatásban két 6:4-es játszmával fordítani tudott, így a nap leghosszabb mérkőzésén a televíziós showműsorban is egykoron szerepet vállalt Nagy Ő helyett ő jutott a legjobb 16 közé.

Az 1. kiemelt Valkusz Máté könnyed 6:1, 6:2-vel lépett túl a Törőcsik Ádám (MESE) elleni fellépésen, a kvalifikációból feljutott Füle Mátyás Lajoskét játszmában verte a szabadkártyás Sallay Pétert (Bregyó).

Az este rendezett 2. fordulós meccseken a rangadón Balla legyőzte a 2. kiemelt Szendrőit, s kikapott a 4. kiemelt Szappanos is, akit a győri Kéki Márk búcsúztatott.

A nőknél még csak az 1. forduló nál tartunk. Az esélyesek közül Gálfi Dalma (2.), Bukta Ágnes (3.) Udvardy Panna (4.) Jani Réka (6.) egyaránt ott van a 16 között. A tavaly az elődöntőig jutó Stollár Fanny nem nevezett a versenyre, de szabadkártyával ő volt az 1. kiemelt - ám visszalépett, így a kvalifikáció döntőjének szerencsés veszteseként Toronyi Dominika (Budaörs) foglalta el a főtábla első sorát, s a győri Jánosi Lucával mérkőzött a 2. fordulóba jutásért.

A legjobb nyolc közé jutárért


Férfiak
Valkusz (Golden Ace, 1.) - Dulganov (Bregyó) 6:1, 6:1
Khin (MTK, 8.) - Füle (MTK) 6:2, 6:4
Kéki (Panakor) - Szappanos (Kőszeg, 4.) 7:6(5), 7:6(4)
Zeljenka (Fagyas TC, 5.) - Kecskés (PVTC) 6:3, 2:6, 6:2
Marozsán (MTK) - Héjjas (Piszkenet) 6:1, 6:3
Bartakovics (Kőszeg, 3.) - Kétyi (Metro) 6:4, 6:2
Vörös (MTK) - Velcz (Match Point) 6:4, 6:4
Balla (Pasarét) - Szendrői (Budaörs, 2.) 7:6(5), 6:3

Nők
Jánosi (GYAC) - Földeák (MTK)
Jani (MTK, 6.) - Kovács (GYAC)
Udvardy (Kiskút, 4.) - Zádori (Kiskút)
Bondár (Kiskút, 5.) - Gécsek (MTK)
Farbas (BBTC, 7.) - Szalai (Game Tenisz)
Bukta (MTK, 3.) - Csordás (Panakor)
Tsereteli (Metro) - Ábrahám (Vasas)
Gálfi (MTK, 2.) - Szabanin (MTK)

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső