Nyomtatás

A Challenger és a WTA-verseny közötti néhány napot a fedett pályás magyar bajnokság tölti ki a BOK-csarnokban.

A selejtező mezőnyében ott volt a kilencvenes évek legjobb hazai teniszezője, az ATP világranglistán egykor Top-100-as Noszály Sándor is, aki 46 esztendősen kiharcolta a főtáblára jutást.

Rajta kívül Dulganov Richárd, Héjjas Csongor és Füle Mátyás, a hölgyeknél Ferenczy Szilvia, Lukács Lívia, Bartha Panna és Wiandt Viktória lépett az elitmezőnybe.

Noszály: a küzdés, a szerva és a szöveg is a régi

Noszály Sasa már a Hungarian Challenger Open kvalifikációjára is bejelentekezett szabadkártyáért, de a profi tornára nem kapott kedvezményes játéklehetőséget. "Megmutatom a bajnokságon, hogy igenis állom még a sarat! - mondta akkor a Davis Kupa egykori éljátékosa, aki betartotta a szavát.

Ötvenhez közeledve is (születésnap: 1972. március 16.) vetélytársa tudott lenni a fiataloknak. Látszik, hogy a Diego színeiben induló Sasa edzésben van, rendszeresen teniszezik, megőrizte kitűnő fizikai kondícióját, erős szerváit - s egyéniségétől elválaszthatatlan hangos kommentjeit, öniróniáját is. A régi idők tenisze legyőzte az ifjakét: a 19 esztendős Balassa Balázst (Pasarét) 6:4, 6:0-ra verte, a főtáblára jutásért pedig a 16 éves Hornung Iván (BBTC) ellen 6:4, 6:7(4), 10-3-ra győzött a négyszeres egyéni magyar bajnok.

A főtábla rajtján igazi meglepetés nem született. Itt már hasítottak a fiatalok: az U16-os korosztályos válogatott Velcz Zsombor a 7. kiemelt Toronyi Eriket (Fagyas TC) verte (6:3, 6:4), míg Marozsán Fábián a 6. kiemelt Necz András (Metro) ellen győzött könnyedén (6:2, 6:0).

További eredmények:
Szappanos Márton (Kőszeg, 4.)- Serák Gábor (BLKE) 6:2, 7:5
Kéki Márk (Panakor) - Cseresznyés Máté (Fitt SE) 6:2, 6:1
Kecskés Andreasz (PVTC) - Deli Mihály (Tenisz Műhely) 1:6, 7:6(7), 6:2
Kétyi András (Metro RSC) - Bálint Dávid (Tenisz Műhely) 6:1, 6:4
Bartkovics Marcell (3.) - Tili Balázs (Budaörs) 6:2, 6:1
Vörös Máté (MTK) - Varga Tóth Olivér (Budaörs) 6:1, 6:1
Balla Péter (Pasarét) - Kisantal Dominik (Győri AC) 6:2, 6:2
Szendrői László (Budaörs, 2.) - Városi Ferenc (Fagyas TC) 6:4, 6:2

FaLang translation system by Faboba