Nyomtatás

Két magyar lépett pályára csütörtökön a Hungarian Challenger Open küzdelmein a budapesti BOK csarnokban.

Borsos Gábor a nyitófordulós bravúros győzelme után kikapott a legjobb nyolc közé jutásért, a születésnapos Fucsovics Marci viszont, ha nem is könnyedén, de átlépett ezen az akadályon is.

Győzelemmel ünnepelt - Fotó: MTSZ

Borsos (957.) élete első ATP-nyolcaddöntőjében 6:1, 6:2-re kikapott a 8. kiemelt szerb Milojevictől (182.). Az 1. kiemelt Fucsovics (62.) 26. születésnapján hosszú fellépésre kényszerült, mert a lengyel Hubert Hurkacz (225.) méregerős szervái ellen Marci sokat hibázott az első szettben, mely rövidítésben dőlt el az ellenfél javára. A folytatásban Marci ledolgozta szetthátrányát. A döntő játszmában Hurkacz egy utolsó rohamot indított, a breakelt is, de nem tudott meglépni, Marci 1-3-ról fordított 5-3-ra, majd végül 2 óra 10 perc alatt 6:7(3), 6:3, 6:4-re nyert és bejutott a negyeddöntőbe, ahol a selejtezőből érkezett német Krawietz (557.) lesz az ellenfele pénteken délután 5 órától.

- Nem indult igazán jól a mérkőzés, szerencsére a második szett közepétől stabilabbá vált a játékom, megtaláltam a megfelelő ritmust, s fordítani tudtam. Köszönöm a közönség támogatását, sokat segítettek, hiszen nem volt egyszerű dolgom.

Kialakult tehát legjobb nyolc mezőnye, ahol a spanyol Kuhn (237.) a 6. kiemelt észt Zopp (173.) ellen, a 8. kiemelt Milojevic (182.) a 4. kiemelt svéd Ymer (138.) ellen, a 2. kiemelt kanadai Pospisil (85.) pedig selejtezős francia Lestienne (332.) ellen lép pályára pénteken.

FaLang translation system by Faboba