Nyomtatás

Ritkán fordul elő, hogy magyar felnőtt Grand Slam-győztest köszönthetünk hazai környezetben: a mostaniak közül Taróczy Balázs és Temesvári Andrea büszkélkedhet olyan trófeával, amilyennek immár Babos Tímea is gazdája.

Az Australian Open párosbajnoka tajvani "kirándulással" fejelte meg a déli kontinensen tett túráját, s karrierje ott elkönyvelt negyedik WTA tornagyőzelmével a tarsolyában tért haza néhány napra.

Terveiről beszélt szerdán Budapesten.

Ez ám az évkezdés! Babos Tímea egyesben Top-10-es játékost vert Melbourne Grand Slam tornáján, párosban Australian Opent nyert, vegyes párosban döntőbe jutott, míg a múlt héten megnyerte a tajpeji WTA-tornát.

A Fed-kupa csapattal Juhász Gábor szövetségi kapitány döntése értelmében nem utazott el Tallinnba – teljesen érthető, hiszen a Tajpej–Tallinn–Doha háromszög minden ember szervezetét alaposan megviselné, főként, hogy folyamatos versenyzéssel jár együtt. A Federation Kupa küzdelmein Jani Réka ugrott be a helyére a magyar válogatottba.

A szerdai budapesti sajtóbeszélgetésen részt vett Babos Csaba, Timi edző édesapja is, aki megköszönte az összes támogatónak a hozzájárulását és kiemelte, hogy az MTK versenyzőjeként elsőként próbálhatta ki a Budai Teniszcentrum kemény borítását, amely hasonlatos az Australian Openen használtéhoz.

Világranglista-35. játékosunk elmesélte, hogy decemberben új módszert próbált ki edzőjével, Thomas Drouet-val, amely a jelek szerint nagyon jól bevált - tudósított a sajtóbeszélgetésről az nso.hu. Már tartanak specifikusan párosedzést is, de szigorúan Drouet-val gyakorol, Kristina Mladenovic oldalán közös edzés nélkül mentek neki az év első Grand Slam-viadalának. Mivel tíz éves koruk óta ismerik egymást és remek a kapcsolatuk, a közös hangot azonnal megtalálták, és egyből felvették a 2015-ben elengedett fonalat – Babos egyébként is úgy gondolta mindig, hogy a legjobb partner számára a francia kiválóság.

Hangsúlyozta, hogy az Australian Open folyamán végig magabiztos volt és jól ment neki a játék, de a legjobban a páros döntőjében teljesített, és sokat segített neki, hogy a Makarova, Vesznyina páros ellen már hagyták el győztesen a pályát korábban. Negyedik Grand Slam-tornáján végre trófeát is nyert, ennek különösen örült Timi, mert kicsit már unta a tányérokat...

Abban édesapja, Babos Csaba is egyetértett lányával, hogy teljesen reális cél lehet a páros világelsőség, ez igazából csupán azon múlik, mennyi versenyen indulnak el a szezon folyamán „Kikivel”. Az biztos, hogy a Roland Garrosig Dohában, Indian Wellsben, Miamiban, Rómában és Madridban próbálkoznak, vagyis tényleg csak a legrangosabb viadalokon. Egyéniben a top 20-ba, vagy legalábbis annak közelébe készül a soproni teniszező.

A Roland Garroson és a US Openen az egyes mellett a két páros versenyszámban is indulni akar (vegyesben ismét az indiai Rohan Bopana társaként), Wimbledonban azonban kihagyja a mix küzdelmeit.

Önmagát egy dízelautóhoz hasonlította, amely nehezen melegszik be – legalábbis eddig ez volt rá a jellemző, aztán idén rögtön belecsapott a közepébe és már januárban bravúros sikereket aratott.

FaLang translation system by Faboba