Az 1996 után ismét a világcsoportban szereplő magyar férfi teniszválogatott első mérkőzésén Fucsovics Márton lép pályára Ruben Bemelmans ellen.

A belgák 2. számú játékosa, Steve Darcis sérülés miatt nem lép pályára, noha a liegei helyszínen ő is ott volt az edzéseken.

Pénteken fél kettőtől lehet szurkolni a magyar fiúkért!

A világcsoport első fordulójában, pénteken fél kettőkor a Belgium–Magyarország párharc rajtján Ruben Bemelmans és Fucsovics Márton lép pályára, őket követi David Goffin és Balázs Attila. Szombaton 14.30 órától következik a páros Julien Cagnina és Joris De Loore kettőse, illetve a Balázs, Fucsovics duó főszereplésével, majd jön vasárnap Goffin és Fucsovics, valamint Bemelmans és Balázs csatája.
Cserélni egyesben csak egészségügyi okokból lehet – kivéve, ha már nincs tétje a találkozónak –, párosban viszont a mérkőzés előtti órában még variálhat a két szövetségi kapitány.

Szerda este még kérdéses volt, Balázs vagy Piros szerepelhet-e majd pénteken, ám Köves Gábor szövetségi kapitány végül a rutint és a szerdai edzésen nyújtott teljesítményt figyelembe véve előbbi mellett döntött. Ugyancsak csütörtökön vált biztossá, hogy a második legjobb belga játékos, a sérüléssel bajlódó Steve Darcis hiába jelent meg többször a belgák edzésein, még nem százszázalékos, ezért kihagyja a párharcot.

A négyezer férőhelyes Country Hall kosárlabdacsarnokban pénteken várhatóan megtelik a 150 férőhelyes magyar szektor.

 

A két válogatott játékoskerete (zárójelben a játékosok egyéni és páros ranglistahelyezése)
Belgium: David Goffin (7., 547.), Ruben Bemelmans (120., 276.), Julien Cagnina (248., 999.), Joris De Loore (310., 346.)
Magyarország: Fucsovics Márton (63., 368.), Balázs Attila (227., 204.), Piros Zsombor (521., 1284.), Valkusz Máté (848., –), Borsos Gábor (958., 201.)

A program
Péntek: két egyéni mérkőzés, 13.30
Szombat: egy párostalálkozó, 14.30
Vasárnap: két egyéni mérkőzés, 13.30

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső