A Davis Kupa tavalyi döntőse a világrangsor 7. helyén álló Goffin vezérletével fogadja a hét végén a magyar teniszválogatottat.

Az Australian Open-nyolcaddöntős Fucsovics Márton kisebb lábsérülése miatt csak szerdán csatlakozik Liege-ben a magyar válogatotthoz.

A többiek hétfőn már a belga város konditermében vendégszeretetét élvezték.

Ausztráliában koalával, péntektől  a magyarokkal néz farkasszemet Goffin

"Sajnos nem tudtam hétfőn a csapattal elutazni Belgiumba, miután a lábujjam közti fertőzést még kezelni kell. Azért az edzést így is megoldjuk, igaz, egy cipőm bánta" - utalt arra, hogy a jobb lábas cipőjébe egy nagy lyukat vágott a kényelmes viselet kedvéért.

Köves Gábor kapitány így egyelőre Balázs Attilával (206.), Piros Zsomborral (557.), Borsos Gáborral (950.) és Valkusz Mátéval (844.) utazott el Liege-be, ahol hétfőn csak erőnléti edzést tartott a csapatnak. A magyarok kedden gyakorolnak először a péntektől vasárnapig tartó párharcnak otthont adó Country Hallban, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok.

A belgáknál David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.) tagja a csapatnak.

A magyar válogatott 3-1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.

Válogattunk eddig 12 alkalommal játszott Belgium ellen a Davis Kupában – az 1934 óta íródó egymás elleni párharcban hét belga és öt magyar siker született.

A legutóbbi győzelmünk idején, 1988-ban Budapesten 3:2-re nyertünk (a jelenlegi kapitány Köves Gábor akkor a mostani Vasas klubelnök Markovits László oldalán nagyon fontos győzelmet szerzett, párosunk 4:6, 3:6, 8:6, 6:4, 6:2-re nyert). Két évvel később Brüsszelben visszavágtak a vendéglátók, egyetlen győzelmünket a Lányi, Markovits duó szerezte.

A rotáció elve szerint az újabb, harmadik meccset Magyarországon kellett volna rendezni, ám egy tavalyi ITF-szabálymódosítás nyomán a sorozat aktuális döntősei – ezúttal a belga és a bajnok francia csapat - eldönthetik, hol kívánnak pályára lépni az első körben. Így aztán a belgák „hazavitték” a meccset.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső