A párosban  pénteken Grand Slam-bajnoki címet szerzett Babos Tímea  vasárnap hajnalban nem tudta gyarapítani ausztráliai gyűjteményét,  de így is  nagyon büszke lehet produkciójára.

Timi volt a duó vezéregyénisége, a szuper tie break során volt egy meccslabdájuk is, ám a magyar, indiai egység végül nagy csatában kikapott.

Így Mate Pavic, s nem Timi lett az ausztráliai torna kétszeres bajnoka.

Közel álltak a nagy sikerhez

Az Australian Open zárónapján a Rod Laver Arenában a Roger Federer-Marin Cilic férfi döntő felvezető eseménye volt a vegyes páros finálé .

A Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát egység 2:6, 6:4, 11-9-re nyert  Babos Tímea és az indiai Rohan Bopanna duója ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes párosának 1 óra 8 percig tartó döntőjében.

Dabrowski tavaly éppen Bopannával nyerte meg a Roland Garrost, ezzel az első kanadai Grand Slam-bajnok lett, Pavic 2016-ban lett US Open-győztes vegyesben, szombaton pedig az osztrák Oliver Marachhal diadalmaskodott férfi párosban a Melbourne Parkban.

Timi pénteken szerezte meg első Grand Slam-trófeáját női párosban a francia Kristina Mladenovic oldalán, a 37 esztendős Bopanna pedig harmadik GS-döntőjében második győzelmére készült.

Az 5. helyen kiemelt Babosék nagyszerűen kezdték a mérkőzést, s az első játszma sima megnyerése után a másodikban 3:3-ig nyílt volt az összecsapás. Ekkor a 8. helyen kiemelt kanadai, horvát egység breakhez jutott, s előnyét megőrizve ledolgozta szetthátrányát.

A meccs sorsáról döntő szuper-tie break során Babosék 0-3 és 3-6 után egyenlíteni tudtak, sőt 9-8-nál meccslabdához jutottak, ám az utolsó három pontot ellenfeleik szerezték, így ők emelhették magasba a trófeát.

A tavaly női párosban WTA-világbajnok Babos a 2015-ös wimbledoni verseny után második vegyes páros GS-döntőjét vesztette el, akkor az osztrák Alexander Peya volt a partnere.

Ezzel együtt Timi pályafutása legsikeresebb napjait zárta a melbournei tornán, ahol egyéniben legyőzte a világrangsor 9. helyezettjét, párosban megszerezte karrierje első Grand Slam-trófeáját, vegyes párosban pedig a második helyen végzett. Ezzel összesen 485 000 ausztrál dollárt keresett, ami átszámítva 97 millió forint.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső