Győrött, a Marcal Teniszcentrumban rendezték a kerekesszékes teniszezők fedett pályás országos bajnokságát.

Az esélyes Farkas László szettveszteség nélkül nyerte az egyénit, párosban a Navratyil Sándor és Szabó Béla duó nem talált legyőzőre.

A Világ Kupa küzdelmein, Portugáliában Farkas László, Farkas Attila és Bovier György képviseli Magyarországot.

A fedett pályás Ob érmesei

A selejtezőből Mézes János jutott fel a főtáblára, miután 6:3, 6:1-re legyőzte Vas Csabát, majd 7:6, 7:5-re Csiszár Attilát.

A főtáblán az elmúlt esztendőben az Év kerekesszékes játékosának választott Farkas László a csoportküzdelmek során mindössze egy gémet veszített, s elsőként végzett triójában Bovier György és Szabó Béla előtt, míg a B csoportban Farkas Attila végzett az élen Lelik Ferenc és Mézes János előtt.

Az elődöntőben Farkas Attila 6:2, 6:1-re verte Boviert, Farkas László pedig 6:1, 6:0-ra Leliket, a döntőben pedig a két Farkas csatájából László jött ki győztesen, 6:0, 6:1 arányban győzedelmeskedve, míg a bronzmeccsen Bovier 6:3, 6:3-ra nyert Lelik ellen. 

A verseny első három helyezettje kvalifikálta magát az áprilisi Csapat Világkupára.


Végeredmény:
1. Farkas László
2. Farkas Attila
3. Bovier György
4. Lelik Ferenc
5. Szabó Béla
6. Mézes János
7. Csiszár Attila
8. Papp Csaba
9. Vas Csaba

Párosban a Navratyil Sándor, Szabó Béla duó nem talált legyőzőre, az ezüstérmet a Csiszár Attila, Farkas Attila kettős szerezte meg, míg a bronzérmet a Mézes János, Lelik Ferenc egység szerezte meg, megelőzve a Bovier György, Papp Csaba kettőst.


A díjakat Dányi Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója adta át a játékosoknak.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső