Sikernapja volt kedden Ausztráliában Babos Tímeának.

Előbb a női párosokban ünnepelt nyertes meccset (az 1. kiemelt duó legyőzése után), majd a vegyes párosban is remekelt.

A Babos, Mladenovic női duó már elődöntős, a Babos, Bopanna vegyespáros bejutott a legjobb nyolc közé.

Kristina és Timi, a nyerő páros

A Grand Slam tenisztorna keddi játéknapján kettős feladata volt Tímeának. Előbb női párosban, aztán vegyespárosban kellett pályára lépnie. Mindkét találkozón remekelt.

A 142 perces női páros meccsen a régi-új partner, Kristina Mladenovic oldalán fordulatos meccset vívott a magyar, francia duó, s végül 6:4, 0:6, 7:6-ra nyertek Timiék az 1. kiemelt Sestini-Hlavackova, Csan Latisha cseh, tajvani kettőssel szemben. A harmadik meccslabdát értékesítették.

A harmadik játszma rövidítése ugyanolyan kiélezett volt, mint maga az utolsó szett, végül 8-6-ra nyertek a tie-break pontvadászata során.

„Nagyon kemény meccs volt, örülök, hogy győztünk! Rengeteg fordulat és változatosság volt végig, nem volt egyszerű. Voltak pillanatok, amikor a teniszről, volt, amikor a mentális dolgokról szólt a mérkőzés. Boldog vagyok, hogy összeszedtünk magunkat a rövidítésre és azt sikerült megnyernünk! A döntő játszma igazi ki-ki szett volt. Először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél egy nagyon jó gémmel. Utána mindenki viszonylag simán hozta a szerváját. A rövidítésben mi vezettünk 1-0-ra, majd onnan lett 1-4, aztán 6-4, 6-6, 8-6. Tényleg nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal" - értékelt hivatalos honlapján a legjobb magyar teniszező.

Babos először játszott Ausztráliában negyeddöntőt, és ezt rögtön sikerrel vívta meg.

Az elődöntőben a Hszie Szu-vej, Peng Suaj kínai-tajvani párossal találkoznak, mindkét játékos volt ranglistaelső a múltban.

A vegyes párosok küzdelmein is érdekelt volt Babos Tímea kedden. Az indiai  Rohan Bopanna oldalán 5. kiemeltként vesz részt a tornán, s este a  Vania King, Franko Skugor (amerikai, horvát) egység ellen csatáztak. Alig több mint egy óra alatt 6:4, 6:4-es győzelemmel léptek a 3. fordulóba, a legjobb nyolc közé, ahol a Spears, Cabal (amerikai, kolumbiai) duó lesz az ellenfelük az elődöntős szereplés jogáért.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső