Elkészült az Australian Open hétfői játéknapjának programja, s mint az várható volt, Fucsovics Marci a díszpálya, a 15 ezres Rod Laver Arena publikuma előtt játszhat a címvédő Roger Federer ellen.

A magyar idő szerint hajnali egykor kezdődő  napi programban előbb az amerikai Keys (17.) és a francia Garcia (8.), majd a tajvani Hsieh és a német Kerber (21.) női nyolcaddöntős meccsei szerepelnek, majd jönnek Marciék. 

Másfél órás átlagot számítva a hölgyek összecsapásaira, hajnali négy környékén kezdődhet a magyar szurkolók számára várva-várt férfi nyolcaddöntő, ám - noha a verseny honlapja erre nem utal - legújabb helyszíni híradások szerint  ötnél hamarabb nem indul útjára a labda Fucsovicsék találkozóján.

Sávolt Attila és Roger Federer a 2002-es AO 2. fordulós meccse után

A Federer (2.)-Fucsovics összecsapás érdekessége, hogy a svájci klasszis 2002-ben itt, az Australian Open küzdelmein már mérkőzött egy magyar fiatalemberrel:  Marci jelenlegi edzője, Sávolt Attila volt a 2. fordulós ellenfél. Sávolt a nyitó körben 6:3, 3:6, 6:3, 3:6, 6:4-re nyert a francia Olivier Patience ellen, s aztán jött a 11. kiemelt Federer elleni 2:6, 5:7, 4:6.  Az akkor 21 esztendős Federer aztán a 4. fordulóban a német Tommy Haas (7.) elleni összecsapáson búcsúzott.  Abban az esztendőben a svéd Johansson nyerte a tornát ( a döntőben az orosz Szafin ellen diadalmaskodott), Federer pedig 2004-ben aratta első melbourne-i diadalát, melyet később további négy elsőség követett e stadionban (2006, 2007, 2010 és 2017).

A február 8-án 26. születésnapját ünneplő Fucsovics Marci (ATP 80.) és az idén augusztus 8-án már 37 éves Roger Federer (2.) tétmérkőzésen még nem találkozott egymással, ám a 19-szeres Grand Slam győztes a bázeli torna idején edzőpartnernek hívta a magyar éljátékost, s pontra is játszottak. 

Most megvalósulhat Marci nagy álma: "igazi" mérkőzésen is pályára léphet a sportág uralkodója ellen.

Szóval: korán lesz ébresztő. kis lustálkodás, kávéfőzés, frissítő, utána, ha úgy adódik, még belekukkanthatunk Kerberék meccsébe, s mire jön Federer és Fucsovics, már éberen figyelhetjük a tévéfotelből a mérkőzést.

Aki kíváncsi a női párosok magyar érdekeltségű meccsére is, valószínűleg négy-öt óra körül tudhatja meg, miként alakul Babos Timi és francia partnere, Kristina Mladenovic 3. fordulós csatája a Golubic, Stojanovic (svájci, szerb) egység ellen. Timiék a Margaret Court Aréna közönsége előtt játszanak, a pálya 3. meccseként, egy női párost s a Berdych (cseh, 19.)-Fognini (olasz, 21.) férfi nyolcaddöntőt követően.

Vegyes párosban vasárnap sikerrel vette az 1. forduló akadályát az 5. helyen kiemelt Babos, Bopanna (indiai) egység - 6:2, 6:4 egy ausztrál duó ellen -, így készülhetnek a keddi fellépésre, ahol a King, Skugor (amerikai, horvát) kettős lesz az ellenfelük.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső