Az amerikai Coco Vandeweghe nehezen viselte el a Babos Tímea elleni vereséget: útszéli hangon mocskolódott mérkőzés közben.

A találkozó után a nemzetközi szövetség vezetői videón is visszajátszották a jelenetet. Nem volt öröm hallgatni az útszéli kifakadást.

Az idei torna eddigi legnagyobb büntetését szabták ki.

Nem Vandenweghe az egyetlen, akinek pénzdíját megkurtítják a fegyelmezetlen viselkedés miatt.

Maga az ártatlanság...

Az Australian Open Grand Slam idei közdelmeinek eddigi legnagyobb büntetését kapta a WTA rangsor 9. helyén álló amerikai Coco Vandeweghe, aki a Babos Tímea elleni nyitófordulós összecsapáson az illemhatárt jócskán átlépő ocsmányságot (“F--- you, you f---ing b----”) ordított a háló túlsó oldalára magyar vetélytársának.

Az előző évben Ausztráliában és a US Openen is elődöntős amerikai - akit Babos 7:6(4), 6:2-re győzött le - azzal védekezett, hogy riválisa túlzottan ünnepelt a mérkőzés közben egy-egy sikeres pont után, emiatt sértegette, s vágta földhöz az ütőjét.

A meglehetősen frusztrált Vandeweghe egyébként már meccs közben is kapott bírói figyelmeztetést, mivel az egyik térfélcserénél annak ellenére várakozott a kért banánra, s fogyasztotta el komótosan a déligyümölcsöt, hogy a szabályok által megengedett egy perces pihenőidő már lejárt.

Nem csupán Vandeweghe pénztárcája bánja a kontroll nélküli viselkedést.

Az ausztrál Nick Kyrgios az egyik nézőnek címzett nyomdafestéket nem tűrő szavaiért 3000 ezer dolláros büntetést kapott, a horvát Borna Coric ötezret fizethet ütője ripityára töréséért, az argentin Diego Schwartzman és a román Marius Copil két-kétezerrel lett szegényebb ütőeldobás miatt, a selejtezőben a kazah Alexander Bublik és az amerikai Stefan Kozlov obszcén szitkozódása pedig egyaránt ezer dolláros büntetést vont maga után.

A hölgyeknél a nyáron még világrangsor nélkül két magyarországi ITF tornán is rajt-cél győzelmet arató 15 esztendős ukrán Marta Kostyuk Ausztráliában is masírozott, hiszen a selejtezőből főtáblára jutva a 3. fordulóig jutott - közben őt is megbüntették: a pálya széléről érkező szülői-edzői tanácsadás, a szabály szerint tiltott coaching miatt fizethetett 2500 dollárt.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső