Sávolt Attila a blogjában azt írta, hogy annyira sugárzott Marciból a tudatosság és elszántság végig, hogy a nézőtéren ülőnek egy pillanatig nem fordult meg a fejében a meccs közben, hogy ne Fucsovics nyerjen.

Marci fantasztikus volt fejben - véli az edző a nagy siker, az Australian Open 2. fordulójában aratott győzelem, a 13. kiemelt amerikai Sam Querrey legyőzése után.

Olvassuk el figyelmesen, milyen volt a  mentális felkészítés a US Open elődöntőse elleni mérkőzésre, s mit látott az edző meccs közben.

Nem csak Fucsó, mi is tanulhatunk belőle...

Ime Sávolt Attila blogbejegyzése:

Amikor nem úgy megy fel a játékos a pályára, hogy de jó a második fordulót játszhatom egy nagy név ellen, show pályán csak élvezzem, nem baj, ha kikapok már így is szép eredményt értem el, hanem úgy hogy győzni akar, mert tisztában van vele, hogy ez abszolút realitás, akkor bizony így is lesz.

Amikor úgy megy fel a pályára, hogy nem avval foglalkozik ki van a másik oldalon ( papíron ), hanem avval, hogy minek kell lennie a játék képének ahhoz, hogy ő nyerhessen és csak arra koncentrál akkor a többi már majdnem, hogy magától jön.

Ezekkel a szavakkal küldtem fel Marcit a Querrey elleni mérkőzésre, közvetlen a pályára lépése előtt:
“Ez a te versenyed, ez a te pillanatod ragyogni, tedd le a névjegyed végleg a nemzetközi tenisz világ asztalára. Itt most nincs papírforma, abszolút 50-50% az esélyetek a győzelemre csak a kialakuló játék képe fog dönteni semmi más! Csak avval foglalkozz.“

Marci fantasztikus volt fejben.

Annyira sugárzott belőle a tudatosság és elszántság végig, hogy egy pillanatig nem fordult meg a fejemben a meccs közben a játék képe alapján, hogy ki tud kapni.

Pontosan azok a dolgok történtek végig a mérkőzésen amit megbeszéltünk és amire felkészült Marci és ezeket a történéseket végig fantasztikusan tartotta irányítás alatt.

Tudtam, hogy félni fog Querrey Marcitól, erről is beszéltünk a meccs előtt, és már a harmadik game-ban láttam az amerikai szemében a félelmet, amikor teljesen indokolatlanul egy simán, három jó szervával és egy nyerővel megnyert adogató játék után egy nagy kiáltás közepette rázta az öklét kifelé az edzőjének.

Aztán ez a félelem nagyon sok szituációban megmutatkozott és végigkísérte Querreyt a meccs alatt. Nagyon sok rossz választása és csúnyán elrontott ütése volt ennek köszönhető.

Avval is számoltunk, hogy a nagy meleg őt fogja majd jobban megviselni és a negyedik szett vége felé már alig állt a lábán.

Marci pályán való tudatosságát pedig mi sem jelzi jobban, hogy ezeket a jeleket ő is látta és még több erőt tudott belőlük kovácsolni.

Minden Marcinak kedvezett ezen a napon: a 11 órás kezdés is jó volt, Querrey játéka is bizonytalan volt, a szervával együtt ahogy ebben reménykedtünk, a játék képe végig Marci íze szerint tudott alakulni. Ez az ő napja volt, ez az ő versenye ahogy a meccs előtt is mondtam neki.

Óriási bravúr ez a győzelem és ami még nagyobb dolog, hogy a látott játék képe alapján tulajdonképpen nem is bravúr, inkább csak egy nagyon profi rutin munkának érződött végig.

Marci nagyon labdabiztosan játszik, elszánt tudatos és mentálisan nagyon erős. Erre a mentális erőre pedig szombaton is kiemelten szüksége lesz, amikor egy teljesen új szituációval kell majd megbirkóznia fejben. Már az esélyesség és a nagy lehetőség terhével.
Azonban ahogy tavaly év végén mondtam, idén új helyzetek és új kihívások várják végig Marcit, olyanok is amire ő esetleg még nem is gondolt volna és már az év első nagy versenyén ezeket éli át.

A végére még annyit jegyeznék meg az itteni történésekhez, hogy ez a hatalmas hőség, a 39-42 fok bármikor, bárki teljesítményére rányomhatja a bélyegét. Most meg is szenvedte ezt Querrey, Monfils és Goffin is a pályán. Ilyen körülmények között bármi elképzelhető.

Szerencsére szombatra, az argentin Kicker elleni meccs idejére már kellemes 24 fokot jósolnak.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső